Barendrechts Dagblad | PvdA zet leden in het zonnetje
mainImage

PvdA zet leden in het zonnetje

Afbeelding is niet meer beschikbaar
2 mei 2018, 08:52 uur
Politiek

De PvdA Barendrecht heeft dinsdag traditiegetrouw aandacht besteed aan haar 50+ leden. Met een bos bloemen werden de PvdA leden door bestuursleden Sandra Kok en Eddy Koen bedankt. Twee PvdA leden werden op een bijzondere manier in het zonnetje gezet, Piet Ratsma en zijn vrouw Corrie Ratsma. Piet Ratsma is dit jaar 65 jaar lid van de PvdA en dat moest gevierd worden. Tijdens de jaarlijkse 1 mei lezing bij het Spiekmanmonument in Rotterdam met Burgemeester Ahmed Aboutaleb werd Piet compleet verrast. Na de mooie woorden van Burgemeester Aboutaleb overhandigde de burgemeester een bijzonder cadeau, namelijk de unieke Willem Drees munt.

Piet Ratsma
Piet Ratsma was geboren op 10 oktober 1931 te Bergen op Zoom. Als 21 jarige wordt hij lid op 1 september 1953 lid van de PvdA. Sinds 1966 is hij ook lid van FNV.
Piet komt uit een actief rood milieu. Vader is voorzitter van de partij geweest in Bergen op zoom, is daar ook wethouder geweest en lid Provinciale Staten. Beide ouders waren actief en breed maatschappelijk georiënteerd.

In 1966 is Piet gaan werken in Rotterdam in het gemeentearchief bij de educatieve dienst van de topografische historische atlas (nu genaamd Stadsarchief). Hij heeft die dienst van de grond af aan opgebouwd. Heden gaat Piet ook nog wekelijks als vrijwilliger (velen met hem) naar het stadsarchief Rotterdam aan de Hofdijk 651, alwaar hij  zijn oude werk geschikt maakt voor het internet.


Foto: Digitaal Dagblad