Barendrechts Dagblad | Partijdiscipline of dierenvriend in Rotterdam?
mainImage

Partijdiscipline of dierenvriend in Rotterdam?

11 september 2020, 00:17 uur
Politiek

Geen meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad voor de motie van de Partij voor de Dieren om de wieken van de windmolens in Rotterdam zwart te verven om daarmee de onnodige dood van veel vogels te voorkomen. Het voorstel van raadslid Ruud van der Velden werd verworpen omdat 22 van de 41 raadsleden tegenstemden.

De 19 (verliezende) dierenvrienden waren:
Ruud van der Velden (PvdD), Aart van Zevenbergen (SP), Joost Eerdmans, Carolina van Aalst, Benvenido van Schaik, Tanya Hoogwerf, Michel van Elck, Bart van Drunen, Robert Simons, Ehsan Jami, Eline Duym-Wickerhoff, Geert Koster, Hans van Putten (allen Leefbaar Rotterdam), Bas van Noppen, Ercan Büyükçifçi (beiden NIda), Stephan van Baarle, Faouzi Achbar, Enes Yigit, en Natascha Housein (allen Denk).

Geen spontane dierenvrienden op dit onderwerp (22):
Maurice Meeuwissen (PVV), Christine Eskes, René Segers-Hoogendoorn (CDA), Tjalling Vonk (CU-SGP), Nadia Arsieni, Chantal Zeegers, Ingrid van Wifferen, Elene Walgenbach (D66), Lies Roest, Stephan Leewis, Jeroen Postma, Jimmy Smet (allen GroenLinks), Dennis Tak, Co Engberts, Duygun Yildrim, Narsigh Balwantsingh, Steven Lammering (allen PvdA), Vincent Karremans, Pascal Lansink, Tim Versnel, Dieke van Groningen en Jan-Willem Verheij (allen VVD).

Ter verzachting: men kan er ook een andere verklaring aangeven. Het toont de dodelijkheid aan van een coalitie-discipline, waarin een eigen mening niet meer meetelt.

Ter compensatie: bij de motie van de Partij voor de Dieren om wethouder te dwingen de bouw van de windmolens aan te passen aan de vluchtroute van vogels switchten donderdag de raadsleden van GroenLinks, PvdA en D66 hun mening ten faveure van het dierenwelzijnfront. Daarmee was de vogelroute in de knip.

Consistent tegen elke diervriendelijkheid bleven de Rotterdamse raadsleden van het CDA, VVD en de PVV. 


Foto: Pixabay