Barendrechts Dagblad | Nieuwe coalitiepartijen donderdagavond bij Van Belzen
mainImage

Nieuwe coalitiepartijen donderdagavond bij Van Belzen

Afbeelding is niet meer beschikbaar
24 mei 2018, 17:09 uur
Politiek

De nieuwe coalitiepartijen (CDA, VVD, D66, PvdA, CU/SGP en GroenLinks) schuiven donderdagavond aan bij burgemeester Jan van Belzen om de eerste versie van het coalitieakkoord te bespreken. De eerste versie is definitief af. Van Belzen zal geïnformeerd worden over de inhoud van het programma. Ook mag de burgemeester zijn mening geven over diverse onderdelen die in zijn portefeuille zitten, zoals veiligheid. Eventuele aanpassingen zijn dan nog mogelijk.

Volgens formateur Piet Boekhoud zullen de zes partijen de nieuwe coalitie maandag definitief presenteren, inclusief de definitieve namen en portefeuilleverdeling van de nieuw aan te stellen wethouders.

Over hoe die verdeling eruit ziet, kan Boekhoud nog niets loslaten: ''De zes partijen hebben in mijn bijzijn nog niet over wethoudersposten en verdeling van taken gesproken. Ik weet niet of ze dat onderling al geregeld hebben. Ik vind het zelf belangrijk om eerst met een plan te beginnen en dan pas de wethouders erbij te zoeken en de portefeuilles te verdelen.''

Wanneer het nieuwe gemeentebestuur aan de slag gaat, is nog niet duidelijk. Dat zal in overeenstemming met de raadgriffie moeten worden besproken aangezien dit op de agenda van een raadsvergadering moet worden geplaatst. Het nieuwe bestuur zal aangesteld moeten worden door de gemeenteraad.


Foto: Digitaal Dagblad