Barendrechts Dagblad | Fietsers worden in Rotterdam aan alle kanten gedekt
mainImage

Fietsers worden in Rotterdam aan alle kanten gedekt

12 november 2020, 18:32 uur
Politiek

De meerderheid van de gemeenteraad van Rotterdam, waaronder alle raadsleden die hun wethouders uit de wind moeten houden, vindt dat alleen automobilisten verkeersaso’s zijn. Fietsers kunnen geen kwaad doen. Dat ervaart raadslid Van Drunen, die melding maakte dat er wel degelijk ook asociaal verkeersgedrag wordt ervaren op plekken die veilig zouden moeten zijn voor zwakkere verkeersdeelnemers, te weten de fiets- en voetpaden.

Van Drunen vroeg op het gebied van verkeershandhaving meer aandacht te besteden aan andere verkeersaso’s, zoals waarschijnlijk fietsers die records willen breken, fietsers die stoplichten negeren, fietsers die op wandelpaden rijden, bakfietsers die denken dat de wereld van hen is en fietsers die ouden van dagen van de sokken rijden. Of zoals Van Drunen het formuleerde: asociale gebruikers van deze weggedeeltes die zich onaantastbaar wanen omdat Rotterdammers weinig merken van gerichte handhaving op deze vorm van wegmisbruik.

Zijn voorstel om ook hier iets aan te doen, werd weggestemd door het over het algemeen zelf fietsende Stadsbestuur. Alleen Denk, 50Plus en de PVV herkenden zich in de frustratie van Leefbaar.


Foto: Stadstoezicht Gouda