Barendrechts Dagblad | EVB en PvdA: 'Residence de Gouwe Hoeck te duur'

EVB en PvdA: 'Residence de Gouwe Hoeck te duur'

mainImage
Miranda Mes van de EVB>

De EVB en de PvdA beloven niet alleen zich in te zetten voor meer betaalbare woningen in Barendrecht, maar komen deze toezegging ook na.  Miranda Mes van de EVB diende dinsdagavond tijdens de raadsvergadering een motie in om geen medewerking te verlenen aan “Residence de Gouwe Hoeck’’ omdat deze woningen weer in het (te) dure segment vallen. De EVB wil meer betaalbare woningen voor bijvoorbeeld jongeren. Door de steun van Winnie Hofland van de PvdA haalde de motie een meerderheid.

De motie verplicht de wethouder een marktverkenning te doen en het bestemmingsplan pas te wijzigen indien dit leidt tot betaalbare woningen, waaronder voor jongeren. Het gaat hier om een locatie op de hoek van de Gouwe en de Binnenlandsebaan. Het is nu een bedrijfspand, maar VastgoedNL zou dit willen herontwikkelen. De projectontwikkelaar heeft een voorontwerp bij de gemeente ingediend met 11 luxe appartemente van ruim 425.000 euro en dat schiet bij de EVB en de PvdA in het verkeerde keelgat, want er worden in Barendrecht op dit moment al te veel dure appartementen gebouwd.

‘’Bijvoorbeeld Het Jagthuys, Singelstaete, Kruidenmeester, de Heemraedt allemaal prachtige ontwikkelingen maar dure appartementen van meer dan 450.000 euro. Een eenzijdig aanbod dreigt en er is geen woningnood in de dure sector. Maar er is wel woningnood in de sector betaalbare woningen. Aan ons de taak als gemeenteraad om daar aandacht aan te geven’’, aldus Miranda Mes in haar heldere betoog.

Achterkamertje
Het was opvallend dat de PvdA de motie van de EVB steunde en daarmee was Winnie Hofland eigenlijk een beetje ondeugend. Hiermee ging zij als een olifant door het politieke achterkamertje van de Barendrechtse porseleinkast. De andere coalitiepartijen keken namelijk lijdzaam toe en wethouder Peter Luijendijk zal de onderhandelingen nu moeten openen met de projectontwikkelaar om meer betaalbare woningen te realiseren op de hoek van de Gouwe en de Binnenlandsebaan. De onzekere Luijendijk vroeg de raad welk onderhandelingsstandpunt hij moet innemen, maar volgens EVB-fractievoorzitter Lennart van der Linden hoort dit gewoon bij een basiscursus voor een wethouder.
 
 
 


Foto: Ingezonden