Barendrechts Dagblad | CDA: vragen over “blauwe zone” stationsgebied
mainImage

CDA: vragen over “blauwe zone” stationsgebied

Afbeelding is niet meer beschikbaar
16 mei 2018, 15:09 uur
Politiek

Het CDA heeft vragen gesteld aan het College van B en W van Barendrecht over de realisatie van de blauwzone rondom het stationsgebied. Dit geeft eennadere invulling aan het parkeerbeleid rondom het NS station alwaar overlast heerst van forenzen die in de naastgelegen wijk parkeren. Inmiddels heeft het CDA van bewoners vernomen dat hierover door de gemeente gecommuniceerd is. Daaruit heeft de partij onder meer begrepen dat de bewoners van de naastgelegen wijk een ontheffing kunnen aanvragen bij de gemeente. Ten aanzien van de te verlenen ontheffingen heeft het CDA Barendrecht de volgende vragen:

  1. Klopt het dat de bewoners van de “blauwe zone” wijk een ontheffing kunnen aanvragen bijde gemeente?

  2. Klopt het dat voor deze eerste verstrekking op aanvraag van deze ontheffingen geen kosten in rekening worden gebracht aan de bewoners?

  3. Klopt het dat er bij een volgende verstrekking / verlenging wel kosten in rekening worden gebracht?

  4. Indien nee, is dit een intentie of ligt dit schriftelijk vast?

  5. Indien ja, vindt de wethouder het reeel dat de bewoners van deze wijk uiteindelijk moetengaan betalen voor een probleem dat door anderen veroorzaakt wordt?

  6. Is er volgens de wethouder een mogelijkheid om de bewoners nu reeds aan te geven dat erook in de toekomst geen kosten gemaakt hoeven te worden bij verlenging van de ontheffingen?

Foto: Digitaal Dagblad