Barendrechts Dagblad | Alleen raadslid Hoogwerf reageert op onderduiken docent
mainImage

Alleen raadslid Hoogwerf reageert op onderduiken docent

Tanya Hoogwerf
5 november 2020, 00:42 uur
Politiek

‘’Dit is Nederland anno 2020. In de nasleep van een gruwelijke aanslag zijn de (islamitische) jongeren dus meer bezig met het veroordelen van godslastering, dan met het veroordelen van geweld. Sterker nog, ze zijn bereid om intimidatie en erger toe te passen. Zijn de oogkleppen af?’’

Dit twittert het Rotterdamse raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam naar aanleiding van het besluit van de docent van het katholieke Emmauscollege in Rotterdam Oosterflank om onder te duiken nadat islamitische leerlingen (meisjes) afgelopen maandag geëist hadden dat een cartoon van Joep Bertrams over de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo van het prikbord in zijn lokaal zou worden gehaald.

Tanya Hoogwerf is tot dusver het enige Rotterdamse raadslid dat op eigen initiatief heeft durven reageren op de beslissing van de docent om onder te duiken. 

Op de spotprent op zijn prikbord staat een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt, die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd. De leerlingen verklaarden hun verzoek met de toevoeging dat de docent zich schuldig maakt aan’’godslastering”.

Op het prikbord in het lokaal van de docent hangen meer uitspraken. Ook van de spirituele leraar Krishnamurti. Verder ook foto’s van de Pakistaanse vrouwenactivist Malala, Socrates en Anne Frank.