Barendrechts Dagblad | Fiets is booming in Rotterdam, maar waar parkeren?
mainImage

Fiets is booming in Rotterdam, maar waar parkeren?

11 augustus 2020, 17:18 uur
Mobiliteit

De fiets is booming in Rotterdam, maar het aantal plekken om die fiets veilig achter te laten heeft daarmee geen gelijke tred gehouden. Op de plek van 1 auto kunnen 10 fietsten staan, hebben de raadsleden Jeroen Postma en Ingrid van Wifferen samen staan uitmeten, dus vragen ze zich af welke criteria gehanteerd worden om de fietsparkeerplekken op vlonders wel of niet permanent te maken.

Nieuwsgierig zijn ze ook naar de aanvraagresultaten voor het plaatsen van fietsrekken via het telefoonnummer 14010. Hoeveel daarvan inmiddels worden gehonoreerd en binnen welke termijn?

Het stadsbestuur heeft onder leiding van fietswethouder Bokhove vele extra fietsnetjes en fietstrommels geplaatst, ‘’maar het probleem is het grootste in buurten met smalle straten en veel bovenhuizen zonder berging. Juist daar is het belangrijk om de ruimte eerlijk te verdelen. Dat betekent: minder ruimte voor auto’s, meer ruimte voor fietsen’’, vinden GroenLinks en D66.

Hun tip aan wethouder Bokhove: vergroot de bekendheid onder Rotterdammers voor het aanvragen van fietsrekken en fietsvlonders door middels van campagnes via social media, bij stadswinkels, in huis-aan-huisbladen en via gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités. En voer ‘fietsparkeerdrukmetingen’ uit in buurten waar het tekort aan plekken om je fiets neer te zetten het grootste is.