Zware thuisnederlaag voor 'tobbend' Smitshoek

17 March 2024, 13:58 uur
Lokaal
John van Neuren

Smitshoek lijkt het een beetje kwijt te zijn. Zaterdag werd voor de derde keer op rij verloren. Deze keer ging SC Feyenoord er met de punten vandoor na een 0-4 uitslag.

Het eerste half uur wordt gekenmerkt door verkeerde keuzes en onnauwkeurige passes aan Smitshoek zijde en daar wisten de bezoekers na ruim een half uur van te profiteren. Een misverstand tussen Peter Verhoeve en Lorenzo Braaf leidde de 0 -1 in. Jeremy van Uunen opende de score, waarna Junior Obiku er even later 0-2 van maakte. Nog voor rust viel ook de derde treffer van Feyenoord. Peter Verhoeve kreeg in de 41ste minuut, in zijn eigen 16 meter, een duw en viel met zijn arm op de bal. Van alle aanwezigen zag alleen de scheidsrechter hier een penalty in en hij wees naar de stip. De strafschop werd benut door Jeremy van Uunen. 0 – 3. Hierdoor was de wedstrijd binnen 12 minuten gespeeld.

In de tweede helft wisselde trainer Edwin de Koning de naar BVV Barendrecht vertrekkende Nino Urban voor Jesper van den Bosch. In de tweede helft kwam Smitshoek uit de kleedkamer met meer inzet, echter mocht dat niet baten. Want in de 57ste minuut ging Rowendley Martijn er op rechts vandoor en maakte de 0 – 4.

Smitshoek probeerde nog van alles, was zo nu en dan ook gevaarlijk voor het doel van Feyenoord maar het lukte niet meer. Noemenswaardig was de pech van Luc Delmee die eerst een voorzet op de paal kopt en nog geen twee minuten later in een soortgelijke situatie de lat raakt.  Kortom, Smitshoek kreeg in de laatste minuten nog wel kansen, echter de wedstrijd was reeds gespeeld. Toch een tegenvaller. En Smitshoek krijgt het volgende week weer niet makkelijk, want dan moet trainer Edwin de Kong naar Poortugaal.