mainImage

ZPB H&L Productions DG1 wint officieus NK in eigen huis

22 juni 2022, 17:04 uur
Lokaal

Afgelopen weekend speelde DG jeugd, jongens en meiden gemengd onder 13 jaar,  in het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht het officieuze NK. 4 Verenigingen uit het hele land die in hun regio kampioen waren geworden met aanvulling van wat nummers 2 waren naar Barendrecht afgereisd. PSV, MZ&PC de Reest, VZV Njord , ZPC Amersfoort, ZVL-1886 en ZPB H&L Productions waren verdeeld over 2 poules. Zaterdag zouden er 2 wedstrijden zijn voor elke ploeg en zondag ook nog 1 of 2 wedstrijden.
 
ZPB werd 3 jaar geleden in Leiden nog officieel Nederlands kampioen maar helaas heeft de KNZB het toernooi geschrapt. Zonde vonden wij
Toen was het de beurt aan de organiserende ploeg tegen de jongens en meiden uit het hoge noorden, MZ&PC de Reest. De Reest was niet bestand tegen het ‘geweld’ van ZPB maar wisten wel 3 keer te scoren. Eindstand was 34-3.

Daarna was het de beurt aan Njord en ZVL. Njord had al een wedstrijd in de benen en wist geen vuist te maken tegen ZVL. Het was weer flink schrijven voor de jurytafel want de wedstijd eindigde in 10-18 voor ZVL. PSV en De Reest waren meer aan elkaar gewaagd, samen maakte ze er een leuke wedstrijd. PSV trok alleen aan het langste eind en won de wedstrijd met 10-7.

Nog 2 wedstrijden te gaan die dag zodat we de zondag wedstrijden konden gaan bepalen. Amersfoort die eerder gelijk had gespeeld en ZVL die wel al had gewonnen die dag. Het werd een hele spannende wedstrijd waar Amersfoort brutaal de leiding nam en ZVL hard moest werken om bij te blijven. Toen het eindsignaal klonk hielden ze elkaar in evenwicht, eindstand was 6-6. Dit betekende dat ZVL de nummer 1 werd van poule B, Amersfoort 2e en Njord helaas laatste.

Poule A was niet zo spannend als poule B. ZPB won ook de wedstrijd tegen PSV met dubbele cijfers. Op naar de zondag dan maar waar ZPB hopelijk meer weerstand kreeg.Zondag mochten de kinderen oplopen met muziek zoals de eredivisie teams en werden ze voorgesteld voor elke wedstrijd. Dat was een spannende maar leuke belevenis. De 1e kruisfinale wedstrijd om 13.00 uur ging tussen ZPB en Amersfoort. ZPB kreeg inderdaad meer tegenstand dan de dag ervoor alleen waren toch een maatje te groot voor Amersfoort. De wedstrijd eindigde in 10-3. ZPB ging dus naar de finale en Amersfoort naar de troostfinale.

Om 13.55 uur mochten ZVL en PSV uitmaken wie de tegenstander in de finale tegen ZPB ging worden. Maar de supporters wisten het al. Aangezien ZVL en ZPB aan elkaar gewaagd waren in de competitie. PSV wist helaas geen doelpunt te scoren en wordt de tegenstander van Amersfoort in de troostfinale. ZVL en ZPB mochten het later tegen elkaar gaan uitmaken wie zich officieus Nederlands kampioen mocht noemen.
 
Maar eerst nog de wedstrijd om de 5e en 6e plaats. Het noorden tegen het zuiden, De Reest tegen Njord. Njord deed het heel goed tegen de Reest en wonnen de wedstrijd dan ook dik met 3-18. De troostfinale ging tussen Amersfoort en PSV. Amersfoort wint deze wedstrijd met gemak zoals verwacht. Het gat is groot tussen de clubs.

Dan de finale een streekderby tussen de nummers 1 en 2 van de regio West, ZPB en ZVL. De tribunes in het Inge de Bruijn zwembad waren vol, blauwe rookwolken buiten en een gezellige sfeer (wat het hele weekend al zo was) voorafgaand aan de finale. Beide ploegen waren zenuwachtig want de competitie was al spannend. Het werd een bloedstollende finale waarbij ZPB niet heel veel iedere keer uitliep maar wel iedere keer de leiding had. Maar ZPB was vandaag de meerdere van ZVL. ZPB wint dit officieuze NK maar volgend seizoen treffen ze elkaar vast weer in de competitie en eventueel weer op een officieus NK.
 
Blije kinderen op de tribune en het water betekent voor de organisatie een meer dan geslaagd weekend. Het was een gemoedelijk, gezellig en sportief weekend. Dit smaakt naar meer wat ZPB betreft, zien we jullie volgend jaar?!


Foto: PR