Barendrechts Dagblad | Zomerprogramma voor de Barendrechtse jeugd
mainImage

Zomerprogramma voor de Barendrechtse jeugd

22 juli 2021, 11:32 uur
Lokaal

De zomervakantie is begonnen! Tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen. Ook deze zomer hebben verschillende culturele en maatschappelijke organisaties in Barendrecht de handen ineen geslagen om een mooi programma voor kinderen en jongeren neer te zetten. Het complete programma is terug te vinden op www.jongerenwerkbarendrecht.nl

Voor alle leeftijden worden er toffe activiteiten georganiseerd. Zo bedacht de Bibliotheek AanZet in samenwerking met Loods38 verschillende activiteiten, zoals het aanleggen van een mini-moestuin. Liever aan de slag met muziek? Dan is CultuurLocaal een goede keuze om verschillende instrumenten uit te proberen.

Ook gratis proeflessen theater volgen behoort tot de mogelijkheden. Dit wordt verzorgd door Jeugdtheater Hofplein, en gegeven in Het Kruispunt. En om je al een beetje voor te bereiden op het acteren kun je meedoen met Jachtseizoen ’t Plein. Of ga met jouw detectiveteam op zoek naar de dief met alle goudstaven, georganiseerd door Bibliotheek AanZet op het Middeldijkerplein. Ook voor jongeren van 18 jaar en ouder zijn er gave activiteiten, georganiseerd door Stichting Petition. Doe mee aan het kanoën of volg een hiphop-workshop! Even ontspannen? Kom dan naar de mini-bios in BLOK0180! Liever iets actiefs? Doe dan mee met de bootcamp en maak daarna een heerlijke gezonde smoothie.

De keuze is reuze

“Door alle activiteiten te verzamelen op de website van het jongerenwerk, wordt het voor ouders en kinderen heel gemakkelijk om iets leuks uit te zoeken voor de zomer. Daarnaast zijn veel activiteiten gratis of wordt slechts een klein bedrag gevraagd. Zo houden we het zo toegankelijk mogelijk voor iedereen,” aldus Kayleigh Bolink, jeugd- en jongerenwerker bij KijkopWelzijn. De keuze is reuze. Bekijk het gehele programma online.

 


Foto: Ingezonden