Weer autoinbraken bij hockeyclub Barendrecht; gedupeerden radeloos

10 February 2024, 11:19 uur
Lokaal
mainImage

Het is weer regelmatig prijs met de inbraken op de parkeerplaats van de hockeyclub HCB in Barendrecht. Al jarenlang wordt er regelmatig ingebroken in geparkeerde auto’s, vaak zelfs op klaarlichte dag. De EVB stelde hierover al eerder (in 2021) vragen aan het college. In de beantwoording werd aangegeven dat er meer zou worden gesurveilleerd door de opsporingsdiensten, maar dat camerabewaking op dat moment niet zou worden ingezet.

Het autoinbrekersgilde heeft zich nu weer gefocust op het parkeerterrein. Een lezer van het Barendrechts Dagblad stuurde deze foto's in. Zij ging onlangs met haar dochter naar een wedstrijd van HCB en trof de auto daarna zo aan. Ruim 8.000 euro schade en een dochter die helemaal overstuur was. De criminelen hebben het vooral gemunt op Mercedessen, BMW's, Audi's en Volkswagens. Merken die onder de leden van de hockeyclub ruim vertegenwoordigd zijn.

Sommige leden van HCB parkeren in het weekeinde hun auto al tussen de naburige kinderopvang en het asielzoekerscentrum omdat daar wel camera's hangen. De gedupeerden van autoinbraken vragen zich af hoe lang het nog gaat duren voordat die er ook komen op het parkeerterrein van de hockeyvereniging, want zij voelen zich daar niet meer veilig.