Lokaal
mainImage
4Consult/Binnenland

4Consult/Binnenland wachtte maar liefst 3 maanden en 21 dagen op de competitiestart. Het moge duidelijk zijn dat Corona eerder in het basketballseizoen roet in het eten had gegooid. Door het strikt hanteren van het protocol van herstart van het NOC*NSF en de Nederlandse Basketballbond, mocht er zaterdagavond in sporthal De Driesprong in Barendrecht weer gestart worden.

De eerste minuten van het seizoen 2020-2021 kenmerkt zich vooral door de vele missers van beide kant. Het vizier staat aan Barendrechtse zijde nog niet heel scherp. Uitzondering hierop is Eva van Oosten die in de eerste periode al 10 punten produceert.  Het was voor haar een perfect kwart ze maakte haar punten namelijk tegen 100%. Het lukt Triple Threat vooral in de tweede fase van dit kwart niet om de Barendrechtse aanval te stoppen. Zo wordt het eerste gaatje geslagen 23-21.

In deel twee stagneert de productie van de ploeg van Van Rangelrooy. De verdediging blijft echter wel redelijk strak, waardoor ook TTT niet aan het scoren toekomt. Aan de kant van de Haarlemse ploeg laat Naomi Halman zien het basketballen nog niet verleerd te zijn. Halman keerde na een periode van 4 jaar zonder basketball terug in de dames eredivisie. Samen Katie Bussey, een Amerikaanse die al jaren in Nederland haar ballen door de ring gooit, zorgen zij in deze periode voor de Haarlemse productie. Aan Barendrechtse zijde gunt Joost van Rangelrooy een debuut aan Evi Overgaauw. Al voor rust, die bereikt wordt met een 39-27 voorsprong, komt de jeugdspeelster in het veld. Een compliment voor haar ontwikkeling, maar ook voor de jeugdopleiding van CBV Binnenland.

De thee in Barendrecht smaakte TTT beter dan Binnenland. De eerste scores na rust zijn voor de Noord-Hollanders. Binnenland start niet scherp en speelt met te weinig agressie. Dit resulteert in een matig kwart van de thuisploeg. De voorsprong wordt met twee punten uitgebouwd, maar een kwartscore van 19-17 geeft al aan dat het, van Binnenlandzijde, niet goed was dit kwart.

In basketball zegt een voorsprong van twaalf punten niet heel veel. Toch zal Van Rangelrooy zich niet hele grote zorgen hebben gemaakt bij aanvang van het laatste kwart. Aanvallend liep het tot dan toe nog niet goed, maar dat is het laatste kwart wel anders. Tegenstander TTT krijgt de ballen makkelijk om de oren. Binnenland produceert zowel inside als outside scores en het verschil loopt hard op. Coach Schemmekes probeert zijn ploeg met een aantal time-outs nog bij te sturen, alleen lukt dit deels.

Van Rangelrooy brengt in het laatste kwart ook nog Denise van Dijk en Fabiënne Dijkshoorn.  Beiden speelster kwam over van DAS-Delft om in het promotiedivisie team van CBV Binnenland te spelen, maar werden door de competitiestop overgeheveld naar dames 1.

De 92-62 eindstand was ondanks een niet hoogstaande wedstrijd wel verdiend. Het spel van 4Consult oogde soms nog onwennig, maar liet ook mooie momenten zien. Woman of the Match werd Eva van Oosten, zij kreeg de bloemen van het Rozenpakhuys uit Barendrecht mee naar huis.

Volgende week komt koploper Dozy BV Den Helder op bezoek. De tegenstander waar eind september de bekerfinale van verloren werd. Uiteraard zal deze wedstrijd wederom te zien zijn via onze livestream. De voorbeschouwing start om 18:15, de wedstrijd begint om 18:30.