Voedselverspilling in Barendrecht voorkomen

15 October 2020, 11:17 uur
Lokaal
mainImage

Morgen, vrijdag 16 oktober, is het World Food Day en wordt er wereldwijd stilgestaan bij voldoende, voedzaam en veilig voedsel voor iedereen. Onbewust gooien we in Nederland heel wat eten en drinken weg, en dat is jammer. Een tip om minder voedsel weg te gooien is om goed te kijken naar de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Wist u dat ‘ten minste houdbaar tot’ de minimale houdbaarheid aangeeft? Het wil niet zeggen dat het product na deze datum niet meer te eten is. Maar de smaak, geur of kleur kan achteruitgaan. Het advies is om goed te kijken, ruiken en proeven om zo zelf te bepalen of het product nog goed is. De aanduiding ‘te gebruiken tot’ is wel duidelijk: gooi het product na deze datum weg.

Scheiden
Etensresten mogen bij het GFT. Door GFT te scheiden, houdt u minder rest- afval over en wordt deze grondstof niet onnodig verbrand. Haal het wel eerst uit de verpakking, zodat het plastic niet bij het GFT belandt. Een tip voor bedorven vlees- en visafval: dit kan het beste eerst in een krant verpakt worden. Zo wordt uw GFT-boxje of minicontainer voor GFT minder aantrekkelijk voor vliegen.