Barendrechts Dagblad | Van Belzen wil einde aan politieke vetes in Barendrecht
mainImage

Van Belzen wil einde aan politieke vetes in Barendrecht

Burgemeester Jan Van Belzen.
20 november 2020, 14:21 uur
Lokaal

In een reactie op vragen van de EVB in zake de integriteitskwestie met wethouder Reshma Roopram en EVB-fractievoorzitter Lennart van der Linden laat de Barendrechtse burgemeester weten een einde te willen maken aan de vetes tussen de politieke partijen in Barendrecht, daarom zal hij binnenkort met alle fractievoorzitters in gesprek gaan.

''Ik doe nogmaals een dringend appèl op u om - na een halfjaar van opgelopen politieke spanningen naar aanleiding van een integriteitsonderzoek - de strijdbijl te begraven, de gelederen te sluiten en aan de slag te gaan, in lijn met het advies van de heer Elzinga. De stukken die zijn opgesteld in deze zaak, geven voldoende input om gezamenlijk afspraken te maken hoe we als gemeentebestuur in de toekomst met integriteitsvraagstukken om willen gaan en deze vervolgens op te nemen in hiervoor benodigde regelingen'', aldus Van Belzen in zijn antwoord aan de EVB.

''De inwoners van Barendrecht verdienen een gemeentebestuur dat gezamenlijk werkt aan maatschappelijke opgaven die belangrijk zijn voor onze inwoners, zoals het beteugelen van de effecten van de coronacrisis, het realiseren van voldoende nieuwe woningen en het bouwen aan een duurzaam Barendrecht'', vervolgt de Barendrechtse burgemeester. ''Dit alles staat onder druk wanneer de raad zich ingraaft in politieke vetes ten koste van het dienen van de publieke zaak en de belangen van de inwoners van Barendrecht. Ik ben graag bereid om met u in gesprek te gaan over de bestuurscultuur en integriteit. Ik zal hiertoe binnenkort contact opnemen met de fractievoorzitters''.