Upgrading van trimbaan zou uitkomen op € 200.000

26 November 2020, 17:48 uur
Lokaal
mainImage
Ingezonden
Wethouder Peter Luijendijk.

Wethouder Peter Luijendijk heeft in een brief aan de raad gereageerd op de motie om de mogelijkheden van verlichting langs de trimbaan in Barendrecht en een voorziening voor omkleden en kluisjes te onderzoeken. Volgens de wethouder komt de totale investering op een slordige 200.000 euro.

Verlichting langs de trimbaan (2400 meter) kan geplaatst worden tegen een bedrag van ca. 1500 euro per lantaarnpaal. Deze zet je om de 25 meter neer. De verlichtingssterkte zou dan aansluiten bij die binnen de bebouwde kom, die op gezichtsherkenning is berekend voor een gevoel van veiligheid.

Een gebouwtje met kluisjes en omkleedvoorziening aan het begin van de trimbaan kost zo’n 40.000 euro in een robuuste versie. Jaarrond dagelijks schoonmaken zou een aanzienlijk deel zijn van de onderhoudskosten; enkele duizenden euro’s per jaar. ''Een eerste inschatting van de totale investering, plus reserve voor beheer, ligt rond de 200.000 euro'', aldus Luijendijk.

Volgens Luijendijk hebben niet alle hardlopers hebben het gevoel dat verlichting veel bijdraagt aan de situatie en trekt de stormbaan steeds meer bezoekers en de directe omgeving dáárvan wordt steeds geschikter gemaakt voor langere hardlooprondes. Luijendijk ziet eventueel mogelijkheden om gebruik te maken van een nieuwe invulling van het gebouw van Thermen Barendrecht. Hier zou mogelijk een omkleed- en kluisjesvoorziening gerealiseerd worden. De sauna is in het voorjaar failliet gegaan en de curator heeft nog geen koper gevonden.