mainImage

Theater het Kruispunt met Klapstoelkabaret naar Clementine

8 augustus 2022, 12:20 uur
Lokaal

Eind augustus strijkt het KlapstoelKabaret neer in Barendrecht! Op het buitenterrein van Verse Grond, bij Café Clementine, kan er worden genoten van eersteklas cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. De kaartverkoop is gestart.

Theater het Kruispunt en Verse Grond slaan de handen ineen om twee cabaretavonden te organiseren. Dit keer niet in de theaterzaal van het Barendrechtse theater, maar op de prachtige buitenlocatie van Verse Grond. Onder de sterrenhemel en met een drankje in de hand kan er worden genoten van nieuw cabarettalent, gloednieuwe liedjes en conferences. Te zien zijn Ramon Chatrer, Anne Neuteboom, Thijs van de Meeberg en Musa.

Musa deed ervaring op het gebied van comedy, hosten en acteren op. De Jemenitische Rotterdammer stond in de finale van Cameretten als één van De Waterkonijnen. Zijn solopad bewandelt hij op dezelfde manier: kritisch, ontwapenend, humoristisch, met een flinke dosis zelfspot en niet bang om zijn emoties te delen met het publiek. Hij brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. Puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

Anne Neuteboom werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2019 (‘een frisse wind in het huidige cabaretlandschap’, aldus de jury), het regent sterren in haar recensies en ze werd met stip genoemd in bijna alle jaarlijstjes! Haar programma Kijk haar gaan werd door zowel Parool als De Groene Amsterdammer gekozen tot één van de beste programma’s van het jaar en is te zien op Netflix, NPO Start en Cultuurticket. Volgens Trouw is ze de meest veelbelovende nieuwkomer en NRC tipte haar als één van dé talenten van nu.

Thijs van de Meeberg won de jury en publieksprijs van het Leidsch Cabaret Festival in 2015 en in 2018 het Stijgend Applaus Stipendium. Hij was columnist bij Frits! de stadsglossy van Eindhoven en samen met Remy Evers en Marco Lopes vormt hij de theatergroep Un, Dos, Stress. De Volkskrant noemde hem ‘een fijne Freek de Jonge light’ en Theaterkrant schreef: ‘Thijs van de Meeberg plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft.’ In zijn voorstellingen reflecteert Thijs met zelfspot op zijn eigen leven en stapelt ogenschijnlijke simpele dilemma’s tot ze van wereldformaat zijn.

Ramon Chatrer is cabaretier en zanger. In 2020 won hij de Jury,- Publieks,- en Persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Verder was hij wekelijks te horen met een cabaretrubriek bij Giel Beelen op NPO Radio 2. In 2021 was hij finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival met zijn voorstelling Roestplaats: een muzikale voorstelling over de lusten en driften die in ons mensen schuilen. ‘Ramon toont durf, grote muzikaliteit en oorspronkelijkheid in zijn liedteksten en composities’, aldus de jury. Met rauwe kleinkunst en zang vanuit zijn tenen bespreekt Ramon Chatrer dat wat we al jaren verdrukken.

Over Klapstoelkabaret

Klapstoelkabaret toert deze zomer met een mobiel podium langs bijzondere plekken in Nederland. Verse Grond, de gloednieuwe culinaire, sportieve en groene ontmoetingsplek, kan daarbij natuurlijk niet overgeslagen worden.

Meer informatie en kaartverkoop

Klapstoelkabaret is op woensdag 24 augustus en vrijdag 26 augustus om 20.30 uur te zien op het buitenterrein van Verse Grond, naast Café Clementine (Spoorlaan 7, Barendrecht). Tickets zijn te koop via www.theaterhetkruispunt.nl/klapstoelkabaret.


Foto: Digitaal Dagblad