Barendrechts Dagblad | Teleurgestelde EVB stapt uit het Barendrechtse presidium
mainImage

Teleurgestelde EVB stapt uit het Barendrechtse presidium

Burgemeester Jan van Belzen, in wie de EVB ernstig teleurgesteld is.
17 oktober 2020, 16:56 uur
Lokaal

EVB-fractievoorzitter Lennart van der Linden had het dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Barendrecht al aangekondigd en later in de week heeft de enige oppositiepartij in Barendrecht het ook per brief bevestigd: de EVB stapt per direct uit het presidium.

In het presidium in Barendrecht hebben alle fractievoorzitters (7 stuks) van alle partijen zitting onder leiding van de voorzitter van de raad, de burgemeester Jan van Belzen. Tijdens het presidium kunnen zwaarwegende beslissingen worden genomen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een advies van de agendacommissie over bepaalde zaken. Daarnaast kan advies gevraagd worden door de voorzitter over taken en verantwoordelijkheden of een toelichting gegeven worden over de duale werkwijze tussen raad en college. De fractievoorzitters kunnen elkaar ook onderling aanspreken op integriteit en dergelijke.

Naar aanleiding rond de integriteitskwestie met Lennart van der Linden en wethouder Reshma Roopram heeft de EVB bij de burgemeester gemeld niet meer deel te nemen aan de vergaderingen met de fractievoorzitters en alleen in de gemeenteraad beslissingen te willen nemen. Burgemeester Jan van Belzen, in wie de EVB ernstig teleurgesteld is, heeft nog niet gereageerd op het besluit van de EVB.