Taxatiemorgen in Van der Valk Hotel Ridderkerk

16 October 2021, 20:34 uur
Lokaal
mainImage
Google Maps

Op zaterdag 30 oktober vindt er een taxatiemorgen in het Van der Valk Hotel in Ridderkerk. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar tussen 9.30 en 12.00 uur boeken denk aan (staten)bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel, Krommeweg 1 op zaterdag 30 oktober van 9.30 tot 12.00 uur. Er is vrije inloop. Een afspraak maken is niet nodig. Voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl.