Barendrechts Dagblad | ’t Vlak straks helemaal of maar deels autovrij?
mainImage

’t Vlak straks helemaal of maar deels autovrij?

Wethouder Nico Bults.
13 januari 2021, 12:07 uur
Lokaal

In de raadsvergadering op dinsdag 26 januari wordt er eindelijk een beslissing genomen over ’t Vlak in Barendrecht. De politieke partijen waren het er gisteravond nog niet over eens hoe de ontsluiting van de Binnenlandse Baan naar het Onderlangs moet lopen als ’t Vlak in de toekomst een autovrij wordt.
 
De bedoeling was om de verbindingsweg achter de snackbar en het Chinees restaurant te laten lopen. Om die reden is ook het Remax-pand op de hoek ooit door de gemeente aangekocht, maar om die weg te realiseren moet de gemeente ook nog eens enkele garageboxen opkopen en die zijn nu in gebruik van winkeliers op ’t Vlak. Een deel van de raadsleden vreest dat dit jaren gaat duren en onnodig veel geld gaat kosten.
 
Wethouder Nico Bults is er een voorstander van om de ontsluiting voor de snackbar en het Chinees restaurant te situeren en dan in de toekomst te kijken of ’t Vlak helemaal autovrij kan worden gemaakt. In deze opzet geldt het maar voor een groot deel van het plein. Bij de Bults-variant blijven er ook nog enkele parkeerplaatsen beschikbaar en dat juichen de winkeliers op ’t Vlak weer toe.
 
De EVB verwerpt het alternatief van Bults en wil naar de eerste optie van een geheel autovrij plein. GroenLinks sloot zich daarbij aan. En dat zou op dinsdag 26 januari genoeg zijn voor een meerderheid.
 


Foto: Digitaal Dagbad