Barendrechts Dagblad | Symphonic Rock Night vrijdag in Het Kruispunt
mainImage

Symphonic Rock Night vrijdag in Het Kruispunt

12 oktober 2021, 15:52 uur
Lokaal

Bij de start van het nieuwe theaterseizoen, staat de Symphonic Rock Night komende vrijdagavond 15 oktober in een zo goed als uitverkocht theater Het Kruispunt te Barendrecht. Muziekliefhebbers die bands als Pink Floyd, Genesis, Supertramp, Marillion, Focus en Solution waarderen, kunnen dan genieten van negen door de wol geverfde profmuzikanten. De kaartverkoop loopt als de spreekwoordelijke trein, maar er zijn nog mooie plaatsten vrij. Verkoop tickets gaat uitsluitend via het theater.

Na een verpletterend debuut in 2017 regende het positieve kritieken bij de spectaculaire live-band, die ook qua licht en geluid een hoog niveau haalt. ‘Dit is binnen dit genre het allerbeste wat Nederland te bieden heeft’, aldus een van de vele reacties. Ook de pers was lovend na het debuut van de Symphonic Rock Night. De show wordt gedragen door ervaren en hoogopgeleide topmuzikanten, die de symfonische rock-muziek kunnen dromen. De in Barendrecht opgegroeide Tim de Jong is drummer van de show. Hij zegt: ,,We spelen klassiekers van bands als Yes, Genesis, Supertramp, Pink Floyd, Marillion en Rush en de Nederlandse bands Focus, Solution en Earth & Fire. In de laatste jaren zijn we in de theaters meerdere malen de allerbeste tributeband in dit genre genoemd. Ook in de huidige show, met legendarische nummers als Crime of the Century van Supertramp, Money van Pink Floyd, In the cage van Genesis en Kayleigh van Marillion, blijven we daarbij heel dicht bij het origineel.”

Doelgroep

De Symphonic Rock Night toert tot en met 13 mei 2022 langs 23 Nederlandse theaters. De Jong: ,,Van Sneek tot Weert en van het Belgische Mol tot Stadskanaal. Er is een enorme doelgroep voor deze muziek. Afgelopen seizoen waren de schouwburgen vaak al maanden van te voren stijf uitverkocht. De waardering, die werd gemeten via een reactieformulier, gaf over de hele tournee een rapportcijfer van 9.3 aan. Het publiek was lovend. De grote groep 50-plussers die van deze muziek houdt, gaat graag naar het theater. Zij willen niet meer uren staan, maar zitten liever in een lekkere stoel. Zij hebben vaak ook de financiële armslag om een kaartje te kopen voor een avondje genieten in de schouwburg. Voor die mensen doen we het.”

23 theatershows

De Symphonic Rock Night-theatertournee begon de 23 theatershows eind september in de bomvolle Stadsgehoorzaal te Vlaardingen. Het laatste concert is vrijdag 13 mei 2022 in Weert. Naast Vlaardingen, Barendrecht en Weert gaat de band naar Sneek, Almere, Uden, Hardenberg, Spijkenisse, Zoetermeer, Amersfoort, Helmond, Winterswijk, Enschede, Stadskanaal, Zwolle, Nunspeet, Mol (België), Drachten, Zevenaar, Kampen, Dronten, Zevenaar en Rijswijk. De kaartverkoop is reeds gestart bij de theaters en de nationale theaterkassa (www.ntk.nl). Meer info staat op www.symphonicrocknight.nl.

 


Foto: Rob Ulrich