Smitshoek wint tweede periodetitel en speelt nacompetitie

31 March 2024, 13:11 uur
Lokaal
John van Neuren

Dankzij een 3-0 overwinning op RKAVV pakte Smitshoek zaterdag de (vervangende) tweede periodetitel. Deze werd overgenomen van ASWH, die ploeg was in de eerste periode ook al de beste, waardoor automatisch de nummer 2 van de periode beslag legde op de titel. Op een druilerig sportpark startte Smitshoek voorzichtig tegen een zeer defensief spelende tegenstander. Maar er moest wel gewonnen worden, anders ging de periode naar VV Capelle.

De opbouw verliep over veel schijven, waarna vanaf de zijkant met hoge voorzetten het doel van de tegenstander werd gezocht. Al in de 2e minuut kreeg centrale verdediger Jochem van den Biggelaar een grote kans om zo de 1-0 op het scorebord te brengen. Helaas ging zijn kopbal naast het doel. Ook Quinten van der Ent kreeg nog een prima mogelijkheid om zijn team op voorsprong te brengen, maar ook deze kans werd niet verzilverd.

RKAVV vond het allemaal best, had heel veel mensen achter de bal en gokte met de twee snelle mannen voorin op de counter. In de eerste 30 minuten bevonden 21 spelers zich grotendeels op de helft van de gasten, alleen keeper Termijn bevond zich op eigen helft. Na dit eerste half uur werd Smitshoek slordiger, waardoor RKAVV er zowaar wat meer uitkwam en zelfs een overwicht creëerde, maar verder dan een tweetal schoten en een aantal corners leidde dit ook niet. De rust leek met een 0-0 aan te breken toen Ilano Silva Timas door een fout in de opbouw bij RKAVV de bal op de vijandelijke helft kon veroveren, waarna hij Luc Delmee aan kon spelen in de 16-meter. Zijn tegenstander kon niets anders doen dan hem door een overtreding te stoppen. De prima leidende scheidsrechter Jules Nelissen kon niets anders doen dan fluiten voor een strafschop. Deze werd door Luc Delmee onberispelijk ingeschoten waardoor Smitshoek toch met een 1-0 voorsprong aan de thee kon.

Na de rust had trainer Peter Klomp van de gasten een verdediger ingewisseld voor een middenvelder, waardoor er meer ruimtes op het veld ontstonden. De mannen van Edwin de Koning gingen hier het beste mee om en in de 57e minuut kon de op het middenveld spelende Lorenzo Braaf met een fraaie actie Ilano Silva Timas aanspelen. Hij trok naar binnen en zorgde met een mooi schot in de verre hoek achter de RKAVV doelman voor een geruststellende 2-0 voorsprong. Na deze goal was het nu Smitshoek dat achterover leunde, het speelde rustig de bal rond op zoek naar ruimte achter de verdediging van RKAVV. Soms wel iets te gemakzuchtig, maar echt in actie hoefde keeper Termijn niet te komen.

In de 75e minuut was het helemaal gespeeld, de ingevallen Nino Urban strafte een fout van de keeper af door in de rebound de 3-0 hoog in het doel te schieten. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en de vervangende periode kon na het laatste fluitsignaal gevierd worden. Voor het tweede jaar op rij speelt Smitshoek nacompetitie, een prima prestatie.

Volgende week speelt Smitshoek wederom thuis, nu tegen het Haagse HBS, de uitwedstrijd werd kansloos met 4-0 verloren, er is dus nog iets goed te maken.

Aanstaande dinsdag 2 april speelt Smitshoek ook nog voor de BetCity Rijnmond Cup aan de Oldegaarde tegen Spartaan’20, aanvang 20.30