Smitshoek wint ietwat gelukkig van Zwaluwen Vlaardingen

24 February 2024, 18:38 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad

Smitshoek heeft de kraker om de tweede plaats tegen Zwaluwen Vlaardingen zaterdag met 2-1 gewonnen. Daarmee trok de ploeg van trainer Edwin de Koning ietwat gelukkig aan het langste eind. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong, nadat de Barendrechters twee grote kansen (onder wie Luc Delmee voor open doel) hadden laten liggen.

In de tweede helft ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. Luc Delmee maakte vanaf elf meter (na een wat makkelijk gegeven strafschop) 1-1. Dat leek de uitslag te worden, maar in blessuretijd maakte Smitshoek toch nog de 2-1. Djaniny Lopes Mendes schoot een vrije trap in de uiterste hoek. Door deze zege heeft Smitshoek de tweede plaats alleen in handen en bedraagt de achterstand op ASWH twaalf punten met twee wedstrijden minder. Volgende week staat ASWH-Smitshoek op het programma.