Smitshoek verslaat DSO (2-1), maar het was geen makkie

20 April 2024, 18:41 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad

Smitshoek heeft zich zaterdag gerevancheerd na de eerdere nederlaag tegen DSO. In Zoetermeer verloren de Barendrechters eerder dit seizoen met 1-0. In de return wonnen de ploeg van trainer Edwin de Koning wel. Maar het verschil op de ranglijst - Smitshoek staat in de top van het klassement en DSO onderaan - werd niet zichtbaar. De thuisclub trok wat gelukkig aan het langste eind: 2-1.

DSO nam brutaal de leiding. Timo Reinhardt rondde een Zoetermeerse aanval mooi af: 1-0. Deze achterstand werd door de thuisclub nog voor rust omgezet in een 2-1 voorsprong door treffers van Marvin van der Made (zoon van Alex van der Made die wel heel goed kon voetballen) en Luc Delmee. In de tweede helft verzuimde Smitshoek de voorsprong verder op te voeren en daardoor bleef het spannend. DSO kwam er bij vlagen gevaarlijk uit, maar de 2-2 bleef achterwege en dat was voor veel Smitshoekers een opluchting.

Edwin de Koning kan zich nu met zijn spelers opmaken voor de nacompetitie.