29 September 2024, 10:53 uur
Lokaal
mainImage
John van Neuren

Smitshoek heeft zaterdagavond tegen Gemert geen goed vervolg kunnen geven aan de 4-0 overwinning vorige week op Quick. In Gemert was de ploeg van trainer Edwin de Koning kansloos en verloor met 3-1. Al na 7 minuten wist Lex van Dijk de thuisploeg een vrije trap van 17 meter over de muur te krullen en de 1-0 binnen te schieten. Nog geen 3 minuten later wist Gemert aanvaller Brent Achten bijna te scoren. Hij schoot echter op de paal. Het duurde een kwartier voordat Smitshoek een beetje gevaar kon stichten. Het schot van Xavier Akinrinbola vloog ruim over.

Direct daarna werd het 2-0 doordat opnieuw Lex van Dijk kon scoren. Hij liep zich vrij bij een corner en kon makkelijk inkoppen. Verder lukte het Smitshoek niet om de mannen in zwart-wit terug te dringen. Gemert leek het wel te geloven en wachtte rustig op nieuwe kansen. Die kwamen ook en 5 minuten voor rust kon Dylan van Diepen 3-0 binnenkoppen uit een snelle counter.

Na rust moest de ploeg van Edwin de Koning uit een ander vaatje tappen om er nog een wedstrijd van te maken. Dat deed de ploeg dan ook en met meer felheid werden de duels aangegaan. Dit leverde alleen niet direct kansen op. Jesper van den Bosch werd kort na rust geblesseerd gewisseld voor Robbin Brouwer. Daarmee werd ook geschoven op het middenveld van Smitshoek en daarmee werd Gemert verder teruggedrongen. Aroen Arie viel goed in voor Max Christoffel. Even leek er een goede kans te komen voor Gemert vanwege een terugspeelbal die opgepakt werd door Michael Termijn. Dit werd goed verdedigd door Smitshoek.

Met nog 25 minuten te spelen wist Luc Delmee een goede voorzet van Tim Eekman goed binnen te koppen en zo de 3-1 op het bord te zetten. Dat was het teken om met meer druk naar voren te spelen om nog wat af te dwingen. Dat leverde weinig echte kansen op, maar betekende ook dat Gemert meer ruimte kreeg in de verdediging van Smitshoek. Bijna kopte Luc Delmee nog de aansluitingstreffer binnen, maar hij kreeg niet voldoende richting in zijn kopbal.

In de resterende minuten konden de Smitshoekers geen potten breken. Zo ging de wedstrijd uiteindelijk verloren zonder dat Smitshoek een vuist kon maken tegen een tegenstander die vooral in de eerste helft effectief was en achterin de zaken goed voor elkaar had.