Smitshoek morst opnieuw punten; 1-1 gelijkspel

Lokaal
mainImage
VV Smitshoek/PR
Edwin de Koning.

In de “prestige strijd” om de tweede plek in de competitie deelden Smitshoek en FC ‘s-Gravenzande zaterdagmiddag na een matige wedstrijd de punten, het werd 1-1. Trainer Edwin de Koning kon niet beschikken over captain Peter Verhoeve, zijn plek werd ingenomen door Nick Meijboom die een prima wedstrijd speelde.

Vanaf het begin had Smitshoek het initiatief en het betere van het spel. Het middenveld met Bruins, Koolwijk en Van den Bosch liet de bal rondgaan en probeert gaatjes te vinden, maar veel kansen kwamen er echter niet.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Urban die in de 23e min. met een diepe bal wordt weggestuurd. Hij wist zijn directe tegenstander af te schudden en zag de keeper ver voor zijn goal staan, maar de lob ging over. Tien minuten later nam de thuisploeg de leiding, na een corner kon Smitshoek de bal niet ruimen en volgde een droge knal uit de 2e lijn: 1-0.

Al snel in de tweede helft kwam Smitshoek terecht op gelijke hoogte. Een voorzet van Silva Timas vanaf de rechterflank, kon voor de goal door Marvin van der Made worden binnengetikt. Daarna volgde een lange periode waarin Smitshoek veel balbezit had zonder gevaar te stichten.

De enige kans was voor Van der Made die recht in de handen van de doelman kopte na een vrije trap van Ryan Koolwijk. Vijf minuten voor tijd was er nog een actie van Silva Timas die de bal net over het doel krulde.

Voor de ploeg van trainer Edwin de Koning is het aftellen naar de nacompetitie inmiddels begonnen.