Smitshoek morst onnodig punten bij LRC

10 September 2023, 14:16 uur
Lokaal
John van Neuren

In een bloedheet Leerdam nam Smitshoek twee keer de leiding, maar gaf het die moeizaam verkregen voorsprong tot twee keer toe ook weer uit handen. 2-2. En dat was onnodig en daardoor leed de ploeg van trainer Edwin de Koning duur punten verliest.

De Barendrechse oefenmeester kon om uiteenlopende redenen niet beschikken over een zestal spelers. Alkema en Van Leeuwen komen door zware blessures dit jaar niet meer in actie, Van der Ent en Rosario Almeida zijn “gewoon” geblesseerd en Bruins en Koolwijk hadden als assistent trainer interland verplichtingen.

LRC ging fel van start en heeft de eerste kansen van de wedstrijd, maar Michael Termijn deed n de 4e en 10e minuut waar hij voor staat en hield zijn doel schoon. Pas in de 25e minuut kon Smitshoek pas voor het eerst echt gevaarlijk worden. Een prima combinatie op snelheid tussen Braaf, Silva Timas en Urban die het strafschopgebied in trok en hard uithaalde, maar de paal brachtt redding voor LRC. In de 37e minuut was het dan wel raak, Jesper van den Bosch bediende Marvin van der Made op maat die de 0-1 binnen tikte. Dit was ook de ruststand.

Smitshoek begon slap aan de tweede helft en mocht nog van geluk spreken dat LRC al snel een open kans hoog over schoot. Een paar minuten later  viel de gelijkmaker wel toen de na een hoge voorzet de 1-1 binnenkopte. Smitshoek leek wakker geschrokken en zocht weer de aanval, Urban werd met een prima pass van Lopes Mendes diep gestuurd, gebruikte in het duel goed zijn lichaam en wist de vrijstaande Van der Made te vinden die hard afrondde voor de 1-2. Hierna hadden de bezoekers afstand moeten nemen, maar Van der Made,  Ilano Silva Timas en Verhoeve lieten hun kansen onbenut.

LRC kreeg tien minuten voor tijd een vrije trap op 20 meter recht voor de doel. Het schot ging dwars door de Smitshoek muur, waardoor doelman Termijn de bal te laat zag en deze in het doen verdween: 0-0.In de muur sprongen en draaiden vijf volwassen kerels als jonge juffrouwen in de muur bang om de bal tegen hun lichaam te krijgen en daardoor werd het dus 2-2 in Leerdam. Behaalde het tweede punt vant het seizoen binnen en voor Smitshoek was het nummer vier.