Smitshoek in kansenregen voorbij DUNO: 3-0

19 September 2021, 17:19 uur
Lokaal
mainImage
John van Neuren

Smitshoek heeft zaterdag de eerste thuiszege geboekt. Tegen DUNO uit Doorwerth werd met 3-0 gewonnen. In de eerste helft nam de thuisploeg al de nodige afstand door doelpunten van Luigi Bruins en Joey Kleijn. In de tweede helft was het uiteindelijk Guyon Fernandez die vlak voor het sluiten van de markt de zege in veilige haven bracht. Verdedigend kwamen de Barendrechters niet of nauwelijks in de problemen.

Voor Smitshoek was het eigenlijk al een wedstrijd om de waarheid. Na de hoopgevende seizoenopener tegen Achilles Veen werd er tweemaal teleurstellend verloren en om de aansluiting te houden, moest er simpelweg gewonnen worden. De openingsfase werd gedicteerd door de Gelderlanders zonder dat de ploeg echt gevaarlijk wordt. Na het kwartier kwam het eerste gevaar van de thuisploeg als Ray Kroon op doel schoot en keeper Ter Mate gedwongen werd te pareren. Drie minuten later was het wel raak. Luigi Bruins werd na een slalom op de rand van de zestien gevloerd, kreeg een vrije trap en schoot deze vanuit een moeilijke positie in de korte hoek, 1-0.

Een voorbeeld dat een doelpunt in zo’n fase het beste medicijn is, want Smitshoek kreeg na het doelpunt meer grip op de wedstrijd. Een hoekschop aan de andere kant van Bruins vond het hoofd van Kleijn, maar zijn kopbal toucheerde de lat en ging over. Even later was het wel raak. Smitshoek veroverde de bal. Kleijn creëerde in de één-tegen-één een gaatje en knalde de bal hard en laag van een meter of twintig tegen het net, 2-0.

Na rust gingen de gasten logischerwijs op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam er voor Smitshoek ruimte. Rechtsback Elson Rosario Almeida stoomde op over de rechterflank richting het doel, maar keeper Ten Mate won dit één-op-één duel. Daarna volgenden kansen voor onder anderen Kleijn, Nino Urban en de ingevallen Guyon Fernandez. De laatste speler maakte uiteindelijk de derde treffer voor Smitshoek. Fernandez won een duel op de middenstip en besloot een lange sprint met een schot door de benen van de doelman van DUNO: 3-0.

Na vier wedstrijden staat Smitshoek met zes punten keurig in de middenmoot. Volgende week wacht de mooie clash met het altijd sterke SC Feyenoord, de huidige nummer vier met zeven punten. Let op de aanvangstijd: het duel start vooralsnog om 12:00 uur!