Smitshoek heeft een makkie op bezoek bij Poortugaal: 1-4

5 February 2023, 13:59 uur
Lokaal
John van Neuren

Smitshoek heeft zaterdag een eenvoudige overwinning behaald op SV Poortugaal. De ploeg van trainer Edwin de Koning won met 1-4. Bij rust was het al 0-3. Smitshoek kwam in de 12e minuut al op een 0-1 voorsprong. Een werkelijk schitterende pass van de goed en nuttig spelende Luigi Bruins op de diep lopende Jelmer van Leeuwen, bracht laatstgenoemde alleen voor de keeper van Poortugaal. Met een droog schot bracht hij Smitshoek op voorsprong. Niet veel later stond er al 0-2 op het scorebord. Een schot van Nino Urban werd niet goed gekeerd door de keeper van de thuisploeg en Joost van Eck greep het buitenkansje en scoorde beheerst in de 19eminuut.

Poortugaal kon in deze fase niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Smitshoek. En Smitshoek ging geconcentreerd verder in hun uitstekende spel, op zoek naar de 0-3. Dat doelpunt kwam er dan ook in de 23e minuut. Wederom vanuit een uitstekend opgezette aanval. Een voorzet vanaf rechts van Jelmer van Leeuwen werd door Nino Urban direct op zijn schoen genomen. Keeper Marvin Nootenboom van de thuisclub was kansloos op het prima technisch uitgevoerde schot van de linkerspits van Smithsoek. En zo stond het dus na een heerlijke 1e helft van Smitshoek 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Resultaat van een uitstekend spelend Smitshoek, gemotiveerd, geconcentreerd en zeer efficiënt.

De tweede helft moest nog wel gespeeld worden, maar de voorsprong van Smitshoek kwam niet in gevaar. Smitshoek zakte in eerste instantie iets in en bleef zeer gedisciplineerd spelen. Poortugaal kon, ondanks een aantal voorzetten vooral van links niet echt gevaarlijk worden. De verdediging met daarin aanvoerder Peter Verhoeve stond goed en als daar eens een schot was van een voorhoedespeler van Poortugaal stond daar altijd weer keeper Michael Termijn op de juiste plek.

Het was wederom Smitshoek die de score naar 0-4 bracht. Marvin van der Made werd in de 71e minuut gewisseld voor Joey Kleijn die een paar minuten na zijn invalbeurt precies op de goede plek stond om een terugkaatsende bal van de Poortugaal keeper in het doel wist te plaatsen. Poortugaal wist de eer te redden in de 77e minuut. Een voorzet van links werd door spits Jeffrey Duijnstee in de uiterste voor hem rechterhoek gekopt. Michael Termijn was kansloos. Het bracht de stand op 1-4, tevens de einduitslag.

Trainer Edwin de Koning wisselde in de 81e minuut Elson Rosario Almeida en Luc Delmee voor respectievelijk de verdienstelijk spelende Emilio Samsey en Jelmer van Leeuwen. Net voor het einde van de wedstrijd werd Joost van Eck nog gewisseld voor Brett Godding.

Smitshoek blijft door deze overwinning op de 2e plaats staan in deze 4e divisie, 4 punten achter koploper Kloetinge.