Rungis Food Fair: 200 topchefs bij de kas van Café Clementine

19 May 2022, 17:07 uur
Lokaal
mainImage
Prive

Op maandag 23 mei tussen 11:00 en 15:00 organiseert Rungis, de organisatie die chefs verbindt met de beste telers van Nederland, voor de tweede keer de Rungis Food Fair. Dit keer vormt Verse Grond het decor, het crispy en avontuurlijke terrein direct naast station Barendrecht.
 
Aanstaande maandag verzamelen zo’n 200 topchefs uit heel Nederland zich bij de kas van Café Clementine. Dit restaurant opende nog niet zo lang geleden de deuren en de Rotterdamse chefkok Pascal Martens zwaait er de scepter in de keuken.
 
Naast de kas in Clementine’s Garden zullen de producten van 20 favoriete telers en producenten van Rungis worden gepresenteerd. De leerlingen van de Cas Spijkers Academie, een van de beste koksopleidingen in Nederland, koken tijdens de Rungis Food Fair een examenopdracht. Er zijn teams gemaakt die zijn gekoppeld aan de favoriete telers. Zij zullen ter plekke topniveau gerechten bereiden met behulp van de ingrediënten, Big Green Egg en Gastronomixs.
 
De topchefs ontmoeten niet alleen de beste telers en producenten; ze kunnen de producten zien, proeven en ruiken en dat werkt veel beter dan van internet je inspiratie halen. Ze horen het verhaal achter de lekkerste producten en ontdekken verschillende bereidings- en barbecuetechnieken. Daarnaast kunnen zij volop genieten van de bijzondere plek, de overweldigende restaurantkas, de stretchtenten en de moestuin Clementine’s Garden.
 
Jan Kruijsse mag als een van de weinigen in Nederland langs de oevers van de Oosterschelde roodhoorntjeswier, zeesla, visdraadwier, iersmos en Japans bessenwier oogsten. Frank Radder is herborist en biologische kruiden kweker. Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. FME is de specialist in wilde en gekweekte champignons, cantharellen, morilles tot eekhoorntjesbrood. De JusBros. vervangt vleesjus door Vegetable Jus die dezelfde krachtige roasty umami smaak heeft als een goede Jus de Veau. Het is slechts een greep uit het volledige aanbod.