Barendrechts Dagblad | Romano van der Stoep naar Barendrecht; 5 spelers weg
mainImage

Romano van der Stoep naar Barendrecht; 5 spelers weg

12 januari 2021, 19:52 uur
Lokaal

Romano van der Stoep verruilt volgend seizoen zaterdag-hoofdklasser Rijnvogels voor Barendrecht. De 26-jarige behendige en meevoetballende aanvaller uit Den Haag speelde eerder in de jeugd bij Haaglandia. Daar zette hij de stap naar FC Utrecht, dat hem al op 17-jarige leeftijd een contract aanbod en waar hij ook zijn debuut maakte in de Eredivisie.

Na twee jaar in de Eerste Divisie bij Sparta Rotterdam belandde Romano bij Rijnvogels in Katwijk, waar hij de afgelopen vijf seizoenen een vaste waarde was. Romano geeft aan opnieuw toe te zijn aan een uitdaging op een hoger niveau en gaat deze bij het vlaggenschip van BVV Barendrecht graag aan.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen is Romano van der Stoep de vijfde versterking voor BVV Barendrecht. Eerder werd de komst van keeper Jesper Harmans (IFC), verdedigers Menno Vooges (Rijsoord) en Kevin Cornet (GVV Unitas) en middenvelder Joey Jongman (Katwijk) al aangekondigd door de rood/witten.

Routinier Niels Vorthoren heeft zijn contract verlengd bij BVV Barendrecht. De middenvelder begint na twee door Covid onderbroken seizoenen na de zomer alweer aan zijn derde jaargang op sportpark De Bongerd. De ervaren en gedreven 33-jarige aanvallende middenvelder voelt zich nog topfit en plakt daarom graag nog minimaal een jaartje vast aan zijn voetbalcarrière, waarin hij in het verleden onder meer actief was voor Willem II, FC Den Bosch, Excelsior Rotterdam en enkele Scandinavische profclubs.

Tegenover het aanblijven van Vorthoren staat het vertrek van vijf selectiespelers. Keeper Nick van der Ploeg en de spelers Emilio Samsey, Luivenno Statia, Yarick Dorst en Joost Mangert vertrekken deze zomer bij BVV Barendrecht en zullen op zoek gaan naar een andere club voor het nieuwe seizoen.