Barendrechts Dagblad | Repair Café Barendrecht het beste initiatief in 2020
mainImage

Repair Café Barendrecht het beste initiatief in 2020

3 oktober 2020, 19:09 uur
Lokaal

In Blok0180 werd zaterdag de verkiezing van Barendrechts Beste 2020 gehouden. De meeste stemmen gingen naar Repair Café Barendrecht, tweede prijs Kind Verbindt Ontbijt in Het Kruispunt en de derde prijs was voor de Kerst- en herinneringsboom. De aanmoedingsprijs ging naar Buurtkastje. Barendrechts Beste is de aanmoedigingsprijs van Barendrecht! Dit jaar was het thema ‘Voor Elkaar’.  De prijzen werden door wethouder Tanja de Jonge uitgereikt.

Repair Café Barendrecht

Het Repair café is een vrijwilligersorganisatie die het repareren op een moderne manier wil terugbrengen in de lokale samenleving en daarmee de duurzaamheid bevorderen. Onder het motto ‘Weggooien? Mooi niet! ‘Word je geholpen om bijvoorbeeld kapotte apparaten, speelgoed of gereedschap te repareren.

Het Kind-verbindt-ontbijt

Tijdens het ontbijt gaan kinderen en ouderen met elkaar in gesprek aan de hand van tafelvragen. Er wordt een dialoog tussen de twee generaties op gang gebracht, maar ook de ouderen onderling doen zo nieuwe contacten op. Stichting Het Kruispunt Live wil een vervolg geven aan deze activiteit in 2020 en wellicht daarna.

Kerst- en Herinneringsboom

Corma Bezemer en Linda van Beelen willen een sociaal evenement rond de Kerst organiseren. Heel concreet willen zij graag een grote kerstboom op het grasveld bij appartementencomplex Maashoek plaatsen. Voor wie het wil, biedt de boom plek voor het ‘ophangen’ van een herinnering of een wens.

 


Foto: Ingezonden