mainImage

PvdA presenteert kandidatenlijst met Roopram als lijstduwer

Reshma Roopram.
17 december 2021, 11:59 uur
Lokaal

Samen met het verkiezingsprogramma voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen is op 15 december de kandidatenlijst van PvdA Barendrecht aan de leden gepresenteerd en goedgekeurd. Het is een stevig team geworden dat vernieuwing uitstraalt maar waarin de ervaring – soms van meer dan 20 jaar – zeker niet ontbreekt. De lijst verenigt diverse inhoudelijke interesses, politieke vaardigheden en zelfs spreiding over de verschillende wijken van onze mooie stad.

Met Tina Jakoeb, Manpreet Chand en Daphne Plaizier wordt de lijst aangevoerd door nieuwe gezichten en een bekend gezicht. Lijsttrekker Tina Jakoeb is bekend als gedreven, leergierig en ambitieus: iemand die houdt van uitdagingen en obstakels nooit uit de weg gaat. Ze woont al meer dan twaalf jaar in Barendrecht, is 38 jaar en jurist. Als trotse Barendrechtse wil zij zich de komende vier jaar gaan inzetten voor gelijke kansen en veiligheid voor onze kinderen en jongeren en een duurzame toekomst voor iedereen, ook voor Barendrechters met een kleinere beurs. Inclusie is voor haar een speerpunt: iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving, dus ook chronisch zieken, kwetsbare ouderen en gehandicapten.

De continuïteit van misschien wel de jongste partij van Barendrecht wordt gewaarborgd door Manpreet Chand, op nummer 2. Manpreet draait al sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen mee als buitengewoon commissielid en de afgelopen jaren als woordvoerder in de Commissie Ruimte. Zijn ervaring en kennis in de breedte en diepte worden zowel binnen als buiten de PvdA zeer gewaardeerd. Manpreet is 29 jaar en woont vanaf zijn twaalfde in Barendrecht. Zijn bijzondere studieroute – van VMBO tot universiteit – toont zijn doorzettingsvermogen. Manpreet: “Ik heb mezelf aangeleerd om vaak buiten mijn comfortzone te stappen, zodat ik het uiterste uit mezelf kan halen.“

Daphne Plaizier is sinds 2019 lid van de PvdA en de Jonge Socialisten. Ze was actief als lid van de steunfractie en enige tijd ook in het afdelingsbestuur als webmaster. Met binnenkort haar master Communicatiewetenschappen op zak wil zij gaan investeren in de toekomst en jong talent van Barendrecht. “Ik woon al mijn hele leven in Barendrecht en durf dan ook te zeggen dat ik een echte Barendrechtse ben. Met mijn beide voeten sta ik in de samenleving, en juist daarom vind ik het belangrijk om aan alle lagen van de samenleving een stem te geven.“

Reshma Roopram, nu wethouder namens de PvdA in het college, staat als lijstduwer op nummer 16 op de lijst.

Verkiezingslijst Pvda Barendrecht 2022: 1. Tina Jakoeb, 2. Manpreet Chand, 3. Daphne Plaizier, 4. Ivar Berkman, 5. Marcel Eichhorn, 6. Arianne Waal, 7. Savo Haji, 8. Cengiz Tutar, 9. Maarten Huppertz, 10. Gerry Faber, 11. Eddy Koen, 12. Orlando Karam, 13. Ed Mol, 14. Joop Schaeffer, 15. Coby van Deursen en 16. Reshma Roopram.
 


Foto: Ingezonden