Promovendus Barendrecht neemt brutaal de leiding in de Tweede Divisie

31 August 2024, 18:52 uur
Lokaal
Digitaal Dagblad

Promovendus BVV Barendrecht heeft zaterdag de goede start met zes punten uit twee wedstrijden een goed vervolg gegeven door een 2-0 overwinning op ACV. De gasten uit Drenthe kregen eigenlijk nauwelijks kansen. Barendrecht controleerde de wedstrijd en maakte twee treffers en kreeg de kansen op meer. Voor rust opende spits Tren Drexhage in de 26ste minuut de score. In eerste instantie wist ACV-doelman Max Wolfs de inzet van Bram de Bruin nog te keren, maar de rebound van Drexhage bracht Barendrecht alsnog aan de leiding: 1-0. De ploeg van trainer Leen van Steensel had eigenlijk de voorsprong al voor rust kunnen vergroten, maar dat bleef de gasten bespaard.

In de tweede helft opende ACV de jacht op de gelijkmaker, maar ook in deze fase van de wedstrijd bleef Barendrecht de bovenliggende partij en mocht ACV doelman Wolfs wederom dankbaar zijn dat de schade beperkt bleef. Niettemin moest ACV na een uur spelen de 2-0 incasseren nadat Bram de Bruin prachtig raak schoot. Of de poging helemaal bewust was, bleef bij kenners als oud-Barendrecht trainer René Vermunt een punt van discussie. Want een enkeling zag in zijn aanvankelijk poging een voorzet, maar het doelpunt was niet minder fraai.

Door de derde overwinning op rij en het gelijke spel van Koninklijke HFC tegen Katwijk (0-0) staat Barendrecht nu met negen punten uit drie wedstrijden bovenaan in de Tweede Divisie. En dat het niemand verwacht. Ook hoofdsponsor Ronald Janssen niet, die het dubbel naar zijn zin had omdat een Smitshoek-sponsor zich aansloot bij het genootschap van BVV Barendrecht. Het gaat de club op sportpark De Bongerd sportief duidelijk voor de wind en dat trekt nieuwe mensen aan.