mainImage

Politie 'redt' eenzame oudere bewoonster in Barendrecht

4 augustus 2022, 15:33 uur
Lokaal

De politie heeft woensdag een eenzame oudere bewoonster in Barendrecht gered. Buren hadden al dagen niets vernomen van de vrouw en het raam van haar woning stonds al twee dagen open, terwijl dit raam in de avond altijd gesloten is. Daarbij maakte deze buurvrouw zich al langere tijd zorgen om de gezondheid van de bewoonster. Met de bewoonster was echter moeilijk contact mee te krijgen en was volgens de buurvrouw zorgmijdend.

De politie heeft alles geprobeerd om contact te krijgen met de bewoonster, maar er werd niet gereageerd. Via de tuin van de buren konden de agenten met wat klimwerk de tuin van de bewoonster betreden. Door het raam zagen zij niet meer dan een been wat uitstak achter een stoel in de woonkamer. De politie had sterk het gevoel dat de bewoonster niet meer in leven was. De agenten hebben met enig geweld het raam van de achterdeur vernield omdat alles aan de achterzijde op slot zat. Bij het vernielen van het raam merkten zij dat het been bewoog. Door de gemaakte ruimte in het raam, kon de politie de woning betreden. De agenten troffen de bewoonster nog in leven aan, maar in zeer slechte gezondheid. Na onderzoek van het ambulancepersoneel, is de bewoonster overgebracht naar het ziekenhuis.

Later bleek dat de oudere bewoonster een zeer teruggetrokken leven leiden en dat ze alleen buiten kwam voor de boodschappen. Familie, vrienden of kennissen bleek ze niet te hebben. De bewoonster is aangemeld bij het lokaal zorgnetwerk van Barendrecht, zodat zij later in contact komen om de kijken waar zij de bewoonster in kunnen ondersteunen.

 


Foto: Politie