Oud-Barendrecht eerste elftalspeler Marcel Brienen (55) overleden

17 September 2023, 16:55 uur
Lokaal
mainImage

Marcel Brienen, de voormalig eerste elftalspeler en trainer van het beloftenteam van BVV Barendrecht is plotseling overleden. Hij werd slechts 55 jaar.

Als kind van de club diende Marcel zijn hele carrière de clubkleuren van BVV Barendrecht. Samen met zijn drie jaar oudere broer Frans vormde Marcel meer dan 15 jaar het boegbeeld van het Barendrechtse vlaggenschip. Tot op hoge leeftijd kwamen de broers uit voor Barendrecht 1, waarmee ze onder meer het kampioenschap in de hoofdklasse in 1998 vierden. Als aanvoerder mocht Marcel in 2002 bovendien de RD Cup omhoog houden – een vroege voorloper van de huidige Voetbal Rijnmond Cup. Tot 2006 was Marcel onderdeel van de Barendrechtse hoofdmacht, temeer omdat de middenvelder zich altijd weer in het elftal speelde ten koste van concurrenten van buitenaf. Daarmee stond Marcel symbool voor de Barendrechtse nuchterheid die hem kenmerkte.

De onvoorwaardelijke loyaliteit aan de BVV bracht Marcel ook na zijn prestatieve voetbalcarrière in de praktijk; hij werd trainer bij Barendrecht 2, waar hij zelf ook nog regelmatig de nodige vuile meters maakte. Op die manier bracht hij de Barendrecht-talenten niet alleen veel voetbalervaring bij, maar bewaakte hij ook de clubcultuur van de BVV waar hij zelf onlosmakelijk mee verbonden was. Als dank voor zijn inzet en clubtrouw werd Marcel in 2012 samen met Frans benoemd tot Lid van Verdienste van de BVV.

Met Marcel verliest BVV Barendrecht een kind van de club die zijn hele leven trouw was aan de vereniging. De gedachten van BVV Barendrecht zijn bij de nabestaanden en in het bijzonder bij Frans, die niet alleen binnen maar ook buiten het veld een onafscheidelijk duo met zijn broer vormde. De club wenst hem alle kracht en sterkte toe bij de verwerking van het plotselinge verlies.

Details over de uitvaart worden op een later moment bekend gemaakt.