Organisatie van halve marathon Barendrecht stopt ermee

1 April 2024, 17:01 uur
Lokaal
mainImage

Het is helaas geen slechte 1 april grap. Vandaag heeft de organisatie van de halve marathon Barendrecht met pijn in het hart bekendgemaakt dat na drie prachtige edities dit jaar geen vervolg wordt gegeven aan de halve marathon in Barendrecht. Aan waardering en belangstelling geen gebrek. De reacties en de foto’s na afloop spraken vaak boekdelen. En de organisatie is ook hartstikke trots op wat er samen met een groot aantal partners en vrijwilligers tijdens de afgelopen drie jaar is neergezet, maar de tijd en mankracht om een vierde editie te organiseren ontbreekt.

''Vanaf het allereerste begin hebben we gesteld dat als we het doen, dan doen we het goed, of anders niet. Diverse alternatieven die we dit jaar hebben overwogen deden enkel afbreuk aan de originele opzet en/of gedachtengang, dus vandaar het uiteindelijke besluit om na drie zeer succesvolle edities te stoppen op een hoogtepunt, ook al hadden we graag van die halve nog een keer 42.195 meter willen maken'', aldus de organisatie.

Zo ver is het dus nooit gekomen. Vorig jaar waren er nog even plannen om een hele marathon in en rond Barendrecht te houden, maar dat plan werd snel gewijzigd. De derde halve marathon werd dus wel weer een succes, maar dat lukt dus in 2024 ook niet.