mainImage

Opening inzamelpunt van Repair Café bij afvalaanbiedstation

15 oktober 2021, 12:31 uur
Lokaal

Wethouder Cees Schaap heeft vrijdagochtend bij het afvalaanbiedstation aan de London in Barendrecht een depot geopend van Repair Café Barendrecht. Deze organisatie is bekend van de activiteiten in Het Kruispunt, waar twee keer per maand kapotte apparaten, speelgoed of gereedschap gratis gerepareerd kunnen worden. Onder het motto ‘Weggooien? Mooi niet!‘ helpen deze vrijwilligers Barendrechters om spullen te repareren. 

De inwoners van Barendrecht kunnen als zij toch afstand willen doen van hun kapotte apparaat deze nu ook afgeven op het afvalaanbiedstation en deze in een speciale container van Repair Café plaatsen, zodat de vrijwilligers kunnen bekijken of ze een apparaat alsnog een tweede leven kunnen geven.

''Het is voor de duurzaamheid belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de waarde van goederen. Sommige mensen zijn veel te enhousiast met weggooien. Soms worden spullen als afval aangeboden die nog nooit uit de doos zijn geweest. Repair Cafe brengt apparaten terug in de samenlevening en dat vind ik een prachtig initiatief', aldus de wethouder bij zijn openingshandeling waarbij een bord op de container van Repair Café Barendrecht werd getoond.
 


Foto: Digitaal Dagblad