Niet compleet basketbalteam Binnenland blijft drie kwarten bij

19 February 2023, 14:06 uur
Lokaal
CBV Binnenland

Na een paar weken rust mochten de basketbaldames van Startportaal Binnenland zaterdag weer binnen de lijnen verschijnen. Dit deed de ploeg wederom niet compleet. Marlou de Kleijn, topscoorster van het team en de eredivisie, was absent vanwege een blessure en ziekte. Ook captain Jamailah Adams was van de week grieperig en begon niet fit aan de wedstrijd. De Barendrechtse dames waren niet opgewassen tegen Trip Threat en verloren in de Barendrechtse Driesprong met 68-77.

De start van Binnenland was goed. Een 18-14 voorsprong was eigenlijk te klein voor het verschil tussen beide ploegen op dat moment op het veld.  Het tweede kwart gaf Binnenland de voorsprong al snel weg toen Trip Threat een 0-6 run plaatste. Noemenswaardig dit kwart was het debuut van Rezzan Uyar. De zeventienjarige Rezzan werd twee weken gelden gevraagd om mee te trainen met de dames en mocht nu al haar debuut maken. De laatste minuut voor rust mocht zij haar kunsten vertonen. Beide ploegen bleven dicht bij elkaar en met een 33-34 was het rust.

Na rust scoorden beide ploegen er lustig op los. Aan de kant van TTT waren het vooral de buitenlandse speelsters en Quinta van Schijndel die veel punten maken. Bij Binnenland waren de scores in dit kwart iets meer verdeeld en scoren Janine Guijt (4), Mylah Aalse (4), Jamailah Adams (5) en Laura Nederveen (5). In dit kwart verloor Binnenland Gabrielle van den Bosch, Bell ging hard door haar enkel en zou de rest van de wedstrijd ook niet meer spelen.  TTT wist ook dit kwart te winnen en het verschil was toen 56-59.

In het laatste kwart liep het verschil tussen beide ploegen op tot acht punten. Dit kwam vooral door een matig schotpercentage in dit kwart. Verdedigend was het, op een viertal matige rebounds na, eigenlijk vrij aardig. Maar met percentages van 27% tweepunters, 17% driepunters en 50% vrije worpen was het lastig om een ploeg als TTT in te halen. Het verschil van acht punten, werd op het einde nog negen en daarmee was de nederlaag 68-77 een feit.