KV Vitesse verliest in eigen hal met 20-22 van Achilles

11 February 2024, 15:52 uur
Lokaal
mainImage
KV Vitesse

KV Vitesse is er nog niet in geslaagd zich definitief te verzekeren van lijfsbehoud. De Barendrechters speelden zaterdag in de eigen sporthal een goede wedstrijd tegen Achilles, maar moesten in de slotfase alsnog hun meerdere erkennen in de Haagse tegenstander: 20-22.

Misschien speelde Vitesse wel de beste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg van coaches Niels Molendijk en Ronald Berrevoets had grip op de gevaarlijke spelers bij Achilles en was zelf in aanvallend opzicht bij vlagen onhoudbaar voor de Haagse opponent. Vooral de dames van Vitesse dreven Achilles in fases tot wanhoop. Het leverde uiteindelijk echter niets op: Achilles trok uiteindelijk de zege over de streep.

En dat terwijl Vitesse nog met een 12-10 voorsprong de kleedkamer opzocht en ook na rust lange tijd op voorsprong stond. Een doelpuntendroogte aan Vitesse-zijde en een opleving van Achilles zorgden er echter voor dat de wedstrijd in de slotfase kantelde. De Hagenaars brachten de marge op twee treffers, wat de nekslag voor Vitesse betekende.

De Barendrechtse ploeg staat daardoor nu vijfde in de overgangsklasse, met tien punten. Nummer zeven Rohda heeft met nog drie speelronden te gaan vijf punten verzameld, evenveel als de opgeleefde hekkensluiter KVZ '23. Beide ploegen treffen elkaar nog. Ook nummer zes Pernix (6 punten) zal nog alle zeilen moeten bijzetten om Vitesse te achterhalen. Een rekensom leert dat Vitesse alleen nog degradeert als Rohda óf KVZ alle resterende duels wint en Pernix in twee van de drie duels een zege boekt.