Barendrechts Dagblad | Kerktuin in Barendrecht op zoek naar vrijwilligers
mainImage

Kerktuin in Barendrecht op zoek naar vrijwilligers

23 juni 2021, 15:32 uur
Lokaal

De kerktuin achter de Dorpskerk is dringend verlegen om vrijwilligers voor eenvoudig onderhoud. Bomen, struiken en planten groeien en bloeien zo hard dat er handen te kort zijn om de borders vrij van onkruid en netjes te houden. De gastvrouwen kunnen het niet meer alleen aan en doen daarom een beroep op mensen met ‘groene vingers’. Kennis van tuinieren is dus niet vereist. Het gaat om kleine karweitjes op aanwijzing van medewerkers.
Vrijwilligers zijn er niet al te veel tijd aan kwijt: op woensdag van 10 tot 12 uur en / of van 19 tot 20 uur. Iedereen is welkom.

Geopend in juni 2010 is de kerktuin in het seizoen op zaterdagmorgen gratis toegankelijk, met eventueel een rondleiding en uitleg over de planten. Bij verscheidene evenementen is de tuin een ‘sieraad’ in het historische centrum van Barendrecht genoemd, met als middelpunt de meer dan vijf eeuwen oude Dorpskerk.

Gastvrouw Alie den Engelsman verstrekt alle gewenste informatie aan vrijwilligers die helpen om de tuin als bijzondere attractie in goede staat te houden (e-mail: [email protected]).