KBO Barendrecht 40 jaar; interview met Herman van Gorp

25 May 2023, 14:24 uur
Lokaal
mainImage
KBO
Herman van Gorp, 88 jaar.

KBO Barendrecht is een ouderenbond, die zich actief inzet voor haar leden op de volgende terreinen: activiteiten (thema-middagen, excursies, soos, theaterbezoek ect.), dienstverlening en belangenbehartiging. KBO viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Met haar leden kijkt de vrijwilligersorganisatie in 40 afleveringen van deze rubriek ‘KBO 40 jaar’ terug op die periode en blikken we vooruit. In aflevering 12 doen we dat met Herman van Gorp, 88 jaar en 66 jaar getrouwd met Riet.    

Waarom ben je lid geworden van KBO Barendrecht?
‘’We verhuisden vanuit IJsselmonde naar Heerjansdam en kennissen van ons, die ook verhuisd waren van IJsselmonde naar hier, zeiden; “wordt ook lid van de KBO” en zodoende zijn we lid geworden’’.

Wat betekent de KBO voor jou?
‘’KBO betekent voor mij een vereniging waar je ontspanning vindt en het levert een grotere kennissenkring op. Het is een hartelijke club en dat geeft saamhorigheid’’.      

Kun je een anekdote of leuke ervaring vertellen met betrekking tot KBO Barendrecht?
‘’Wij (mijn vrouw Riet en ik) genieten altijd heel erg van de Sinterklaasmiddag en de Kerst bij de KBO. En uiteraard het klaverjassen op de woensdag’’.

Wat deed je 40 jaar geleden?
‘’Ik ben als 16-jarige begonnen als elektricien bij een elektrotechnisch bedrijf en heb daar tot mijn 75e gewerkt. Ik ben als hulpje begonnen en doorgegroeid naar directeur, de laatste 12 jaar was ik commissaris (adviseur). Na mijn 45e heb ik ontdekt dat er meer is dan werken en ben ik gaan skiën en tennissen. Tennissen doe ik nog steeds’’.

Heb je misschien verbeterpunten of tips voor het KBO Bestuur?
‘’Vooral zo doorgaan als enthousiast bestuur’’.

Aan wie zou je een mooi boeket bloemen willen geven en dan bij voorkeur een niet-KBO-lid?
‘’Aan mijn zwager, hij is 5 maanden geleden zijn vrouw kwijtgeraakt en heeft daar nog veel verdriet van’’.