Invallers bezorgen Smitshoek de winst bij RVVH: 1-2

18 February 2024, 13:44 uur
Lokaal
John van Neuren

De geschiedenis leert dat Smitshoek het altijd zwaar heeft in Ridderkerk en dat was zaterdag bij deze editie van de regioderby niet anders. Al na vijf minuut keek de oranje-brigade tegen een achterstand aan. Tim Zandwijk verkeek zich en gaat onder een hoge bal door, zijn tegenstander profiteerde, kon snel opstomen en liet vervolgens doelman Termijn kansloos 1-0. Smitshoek had nog genoeg tijd om zich te herstellen en dat deed de ploeg van trainer Edwin de Koning door treffers van de invallers Luc Delmee en Marvin van der Made: 1-2.

Dat ging niet gemakkelijk, want na de snelle voorsprong parkeerde RVVH de spreekwoordelijke bus voor het eigen doel.
Smitshoek moest op jacht naar de gelijkmaker, maar was in de eerste helft niet bij machte om een gaatje in de defensie te vinden. Het ging meestal te traag, niet zuiver, vaker breed of achteruit dan in de diepte. En als het dan vooruit ging verdween alles in de trechter, de vleugelspelers kwamen in het stuk niet voor.

Na rust maakten Luc Delmee en Marvin van der Made hun entree. De tweede helft was een stuk amusanter en spannender. Smitshoek leek met Van der Made in de punt van de aanval wat opportunistischer te spelen en dat wierp zijn vruchten af.
Al direct kreeg hij een kopkans maar de bal ging voorlangs. In de 50e minuur kwam er een hoge voorzet vanaf links. Van der Made en de keeper gingen voor de bal maar misten. Een cadeautje voor Luc Delmee die van dichtbij de 1-1 binnenschoot.

Even later kreeg Smitshoek een vrije trap vanaf de rechterkant, weer een hoge voorzet, er ontstond een scrimmage waaruit Van der Made de 1-2 kon maken. Een bevrijdende treffer voor hemzelf en zijn ploeg. RVVH ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en Smitshoek kreeg de ruimte. De bezoekers hadden eigenlijk de voorsprong moeten opvoeren, maar ook RVVH kreeg nog enkele kansen.

Het was dit seizoen al de vierde keer dat Smitshoek een zwaarbevochten 1-2 uitoverwinning boekte. Eerder was dat bij Heerjansdam, Westlandia en Zwaluwen. Smitshoek stijgt naar de tweede plaats, maar heeft een zware reeks voor de boeg. Te beginnen met Zwaluwen thuis en een week later ASWH uit.