Gemeente Barendrecht werkt aan sterke start eigen organisatie

19 September 2023, 17:11 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Barendrecht

Maandag startte de campagne ‘Werken voor Barendrecht’ om de gemeente Barendrecht als werkgever op kaart te zetten voor potentiële kandidaten. U gaat verschillende uitingen van deze campagne tegenkomen in en buiten ons dorp. In de meest opvallende kunt u zelfs instappen! Want er rijdt een ‘Barendrechtse tram’ door Barendrecht en Rotterdam.

Er is krapte op de arbeidsmarkt en de verwachting is dat deze krapte nog lange tijd aanhoudt. Daarom kiest de gemeente Barendrecht ervoor om actief en opvallend de arbeidsmarkt op te gaan. De ‘Barendrechtse tram’ is een bestickerde tram van de RET die zes weken lang rijdt op wisselende lijnen in de dienstregeling van de RET, ook op lijn 25 in Barendrecht. In oktober volgen abri's, reclameborden, driehoeksborden, advertenties in verschillende (lokale) media en berichten op de social media kanalen van de gemeente.

Ondanks dat het plaatsingsproces van de BAR-medewerkers nog in volle gang is, is het doel ook om zoveel mogelijk eigen personeel aan te nemen. Daarom starten wij nu al met deze campagne. Die dus nog redelijk algemeen van aard zal zijn. Na de plaatsingsprocedure zullen alle vacatures op een aparte website www.werkenvoorbarendrecht.nl komen te staan.

We zetten alles in het werk om te zorgen dat de eigen Barendrechtse organisatie direct op 1 januari 2024 een sterke start kan maken.

Tijdens de commissie AZ&F op 9 oktober praten de gemeentesecretaris en ik de commissie bij over de voortgang van de eigen organisatie per 1 januari, waaronder het plaatsingsproces en de arbeidsmarktcampagne.