7 March 2021, 14:06 uur
Lokaal
mainImage
Ingezonden

“A win is a win”. Dat dekt meteen de lading van de wedstrijd tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen. Vooraf leken beide coaches duidelijk. Joost van Rangelrooy gaf als antwoord op de vraag of de uitploeg hun vierde wedstrijd op rij zou gaan winnen een duidelijk antwoord: “Nee”. De coach van Jolly, Mart Kieftenbeld, gaf aan “niet persé” bezig te zijn met winnen. “In Tubbergen zitten we in het proces van opleiden en ontwikkelen”. Joost van Rangelrooy trok in de eigen sporthal met 4Consult/Binnenland aan het langste eind, want de Barendrechtse basketbaldames wonnen met 72-62.

Die ontwikkeling van de uitploeg kwam in het begin nog niet tot uiting. 4Consult/Binnenland had ook moeite met de start van de wedstrijd, maar zorgde er in de loop van de eerste periode wel voor dat de ploeg een voorsprong nam van negen punten. Eline Kasius had er dan al acht punten inliggen. Nog voor het kwartwissel kwamen de Jumpers weer in de buurt. Een 0-7 run zorgde ervoor dat er een 19-17 stand op de borden kwam.

Jaida Roper startte kwart twee goed en scoorde vier punten. Daarna viel de productie aan Binnenland zijde helemaal stil. Van Rangelrooy zag met lede ogen aan hoe er een deksel op de ring lag en dat zijn team de controle op de wedstrijd verloor. Maaike van Zeijl scoorde een vrije worp en zette 30-32 op het bord. Het was echter Anke Rikhof die vlak voor rust een score van 30-34 op het bord zette.

Noëlle Droste zorgde met een score voor een zes punten voorsprong voor haar ploeg. Daarna was het Gabriëlle van den Bosch die met twee rake driepunters antwoordde. Ze schoot op dat moment de Tubbergse zone even lek. Toen ook Marlou de Kleijn een aantal keer (10 punten dit kwart) het netje wist te vinden, nam te ploeg de leiding weer over. De voorsprong van zeven punten was na een goed kwart terecht en had groter kunnen zijn als de schotpercentages iets hoger zouden zijn geweest.

In het laatste kwart nam de spanning toe. De voorsprong schommelde steeds rond de vijf punten en Van Rangelrooy coachte erop los. De Jumpers stond veelvuldig in een zone, wat zijn vruchten afwierp. 4Consult/Binnenland kreeg veel, vaak open, kansen. Beyza Okayben, die in het verleden nog voor Jolly speelde, schoot haar ploeg naar een 64-56 voorsprong. Vier punten op rij voor Jolly met nog 3 minuten bracht weer spanning. Gabriëlle van de Bosch besloot om haar vijfde driepunter binnen te schieten, 67-60. Toen daarna een Tubebergse scoorde antwoordde Marlou de Klein met een driepunter en was de wedstrijd gespeeld. In de laatste seconden mocht Jamailah Adams de einstand bepalen met twee rake vrije worpen, 72-62.

Een iets wat geflatteerde overwinning van 4Consult. Daar waar het spel vorige week subliem was, was dat deze keer een stuk minder. Aankomende woensdag zal de Barendrechtse ploeg weer wat van dat spel in Landsmeer moeten tonen. De ploeg zal het dan in Katwijk opnemen tegen Sportiff Company Grasshoppers.