mainImage

Feestelijke start bouw 8 woningen Het Hof in Barendrecht

21 september 2022, 17:48 uur
Lokaal

Op woensdag 21 september is het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 8 woningen in Het Hof aan de Dudokdreef in Barendrecht. De officiële handeling is, in aanwezigheid van de kopers, door wethouder Lennart van der Linden gedaan door het slaan van de eerste paal. Een precies klusje dat de wethouder met verve heeft uitgevoerd.

De oplettende kijker ziet al enige tijd bedrijvigheid op het terrein van Het Hof. De bronnen voor de warmtepompen zijn namelijk al geboord. Na de succesvolle verkoop in het begin van dit jaar, wordt er nu gestart met de bouw van 6 twee-onder-één kapwoningen en 2 vrijstaande woningen door aannemer Bolton Bouw uit Woerden. Aan de Dudokdreef komt een intiem hofje met veel groen en woningen in de jaren 30 stijl. Alle woningen krijgen standaard een uitbouw met een sedumdak. Dit draagt, samen met de groene inrichting rondom het plan, bij aan de biodiversiteit en het absorberen van regenwater in het nieuwe wijkje.

Na deze feestelijke handeling en een openingswoord van Peter Kranenborg van de Bolton Groep werden alle kopers uitgenodigd om samen het glas te heffen bij Polderzicht Tea & More en te proosten op een voorspoedige bouwperiode. De verkoop van de woningen verliep zeer voortvarend. Bijna alle woningen zijn verkocht aan mensen uit Barendrecht. De verwachting is dat de kopers hun woning half 2023 kunnen betrekken.


Foto: PR