Barendrechts Dagblad | EVB-raadslid Els Schaap in haar slaap overvallen
mainImage

EVB-raadslid Els Schaap in haar slaap overvallen

EVB-raadslid Els Schaap.
6 oktober 2020, 14:19 uur
Lokaal

EVB-raadslid Els Schaap is in de nacht van vrijdag op zaterdag in haar woning aan de Kempenaar in Barendrecht in haar slaap overvallen. Terwijl zij samen met haar man in de slaapkamer lag hebben inbrekers een deel van de woning leeggehaald. De dieven, die een stalen deur forceerden, hebben zonder dat het stel het merkte onder meer computers, iPads en de auto buitgemaakt.

‘’Behalve de materiele schade zijn we ook enorm geschrokken’’, aldus Els Schaap. ‘’Ik lig er echt wakker van. We missen nu enkele spullen, maar we hebben er ook een hele nasleep van. Apparaten moeten opnieuw besteld worden en daar zit weer een levertijd op. Erg vervelend, maar we zijn wel goed geholpen door de politie. Ik wil ook een compliment maken aan de wijkagent en het forensisch team dat onderzoek heeft gedaan. De grote vraag is of het iets oplevert’’, aldus Els Schaap.

De gedupeerden hebben aan de back-ups van de computers kunnen zien dat deze twee en drie uur ’s nachts zijn gestolen. ‘’Ook onze auto is weggehaald. Als de gemeente op de uitvalswegen ANPR-camera’s had gehad, dan had de politie de inbrekers door de gestolen auto waarschijnlijk sneller in de kraag kunnen vatten. Maar de installatie van deze camera’s zijn door het college kortgeleden wegbezuinigd en dat is nu wel heel zuur. Ons EVB-raadslid Ruben van der Leer heeft zich juist zo hard gemaakt voor de komst van de ANPR-camera’s.’’


Foto: EVB