Barendrechts Dagblad | Ergernis over leenscooters in Barendrecht neemt toe
mainImage

Ergernis over leenscooters in Barendrecht neemt toe

17 oktober 2020, 16:31 uur
Lokaal

In Barendrecht neemt de ergernis toe vanwege de overlast van de elektrische deelscooters die overal worden neergegooid. Zaterdagmiddag stonden er drie scooters pal voor het zebrapad op de Tweede Barendrechtseweg waardoor mensen die slecht ter been zijn nauwelijks konden oversteken. Dit is schering en inslag. De scooters worden na gebruik neergegooid. Soms belanden ze zelfs in de bosjes. 

''De introductievan elektrische deelscooters sluit aan bij het mobiltteitsbeleid van Barendrecht. Het draagt bij aan het stimuleren van het gebruik van schone   en daarmee een reductie van de CO2-uitstoot. Daarnaast vergroten deelscooters de bereikbaarheid van de gemeente. Deelscooters zijn een aanvulling op het openbaar vervoer, met name in het voor- en natransport van de trein en bus. Er is ook een stijging in het gebruik van deelscooters zichtbaar als gevolg van de huidige Corona-maatregelen. Reizigers kiezen daardoor sneller voor individuele vormen van mobiliteit als alternatief voor de trein of bus'', kondigde gemeente enkele maanden geleden aan.

Of de gemeente Barendrecht nog zo blij is met de deelscooters valt te betwijfelen. De EVB heeft hierover al vragen gesteld aan wethouder Peter Luijendijk.


Foto: Digitaal Dagblad / Rene Dons