Einde huurcontract Opnieuw & Co; Aldi koopt ex-Peter Terlouw-pand

28 March 2023, 17:46 uur
Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad

Opnieuw & Co aan de Voordijk 273 in Barendrecht moet op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte. De eigenaar van het voormalige opvallende Peter Terlouw-pand langs de rondweg in Barendrecht heeft het huurcontract met de kringloopwarenhuis, waar ook veel mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt werkzaam zijn, per eind 2024 opgezegd. Het pand wordt verkocht aan de Aldi. Dit is een van de grootste discount-supermarkten van het Nederland.
Aldi wil langs de rondweg in 2025 een vestiging openen.

De ruimte die Opnieuw & Co in Barendrecht huurt bedraagt zo'n 1500 vierkante meter. In het gedeelte waar Peter Terlouw met zijn fietsen zat is sinds enkele jaren de Dynamo Retail Group gevestigd. Deze partij heeft de aandelen overgenomen en heeft er in het voorste deel van het pand een experience winkel van gemaakt onder de naam World of bikes.

Directeur Marcel van Goch van kringloopwinkel Opnieuw & Co is verantwoordelijk voor zeven vestigingen, waaronder ook Dordrecht en Ridderkerk. Hij moet nu op zoek naar een vervangende ruime. ''Ik houd mij aanbevolen voor iedereen die een suggestie heeft voor een vervangende bedrijfsruimte in Barendrecht. Het contract is door de eigenaar opgezegd. Het is niet onze keuze. Wij willen graag in Barendrecht blijven maar hebben wel een ruimte van circa 1500 meter nodig met een goede buitenruimte’’.
 
Opnieuw & Co is in de loop der jaren gegroeid van 100 naar 600 werknemers (waarvan 250 in vaste dienst) vanuit bijna 20 verschillende regelingen. Aandeelhouders van Opnieuw & Co zijn het Da Vinci College en Reakt GGZ. Het realiseren van sociale werkgelegenheid en het bieden van plekken aan studenten om te leren en te ontwikkelen is het doel. Bij de kringloopwinkel speelt het hergebruik een steeds belangrijkere rol in de circulaire economie.