Barendrechts Dagblad | Eichhorn (PvdA) zit 'fractie Hofland' met domeinnaam dwars
mainImage

Eichhorn (PvdA) zit 'fractie Hofland' met domeinnaam dwars

Marcel Eichhorn (l) en Winnie Hofland (r)
5 februari 2021, 16:12 uur
Lokaal

Marcel Eichhorn, de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA Barendrecht heeft achter de rug van Winnie Hofland de domeinnaam burgerbelangenbarendrecht.nl vastgelegd. Winnie Hofland die kortgeleden na een conflict als fractievoorzitter van de PvdA opstapte en onder de naam fractie Winnie Hofland doorgaat, wil komende zomer waarschijnlijk onder de naam Burgerbelangen Barendrecht een nieuwe lokale politieke partij op richten.

De blonde politica was er vandaag nog niet van op de hoogte dat Marcel Eichhorn met zijn bedrijf ‘Zet Duurzaam stappen’ de domeinnaam burgerbelangenbarendrecht.nl al voor haar neus heeft weggekaapt. Dit heeft hij gedaan op de dag of de dag na het vertrek van Winnie Hofland bij de PvdA.

‘’Bijzonder verrassend’’, aldus Hofland. ‘’Maar hij kan burgerbelangenbarendrecht.nl hebben vastgelegd hebben, maar dan zijn er nog genoeg alternatieven. En volgens mij mag hij er - als hij de domeinnaam niet zelf gebruikt – niet mee speculeren. Ik zal de domeinnaam in elk geval niet van hem kopen.’’

Hofland wil zich er niet over uit laten wat zij echt van de actie van Marcel Eichhorn vindt. Die is zich overigens van geen kwaad bewust. ‘’Het is niet handig om een domeinnaam niet te claimen’’, aldus Eichhorn, die volgens eigen zeggen niet op geld uit is. ‘’Als Winnie die domeinnaam wil hebben dan moet ze mij maar bellen.’’
 
Eichhorn legt met deze actie weer een bom onder de coalitie in Barendrecht. Winnie Hofland heeft bij haar vertrek gezegd zich aan de coalitiestandpunten te houden waarvoor zij heeft getekend, maar als zij de coalitie ‘politiek’ de rug toe keert dan heeft EVB met de fractie Winnie Hofland een meerderheid in de raad en wordt de Barendrechtse politieke situatie nog instabieler.

Dit terwijl Jaap Smit, commissaris van de Koning, juist probeert om de verhoudingen in de Barendrechtse raad te verbeteren. Hiervoor wordt binnenkort een tweede gesprek met alle acht fractievoorzitters in Den Haag gevoerd.
 
 
 


Foto: Ingezonden